Баскетболистът ветеран, когото чакаме след десетина дни в България, дължал близо милион за издръжка на бивша съпруга и децата им. Грози го и затвор

След десетина дни Денис Родман е в София за Мача на звездите (All-star.bg, 7 април), но междувременно отвъд Океана долитат новини за поредните му проблеми със закона.

Баскетболната легенда, играл в "Детройт пистънс", "Чикаго булс" и "Лос Анджелис лейкърс" е даден по съд от бившата си съпруга Мишел, като според адвоката й вече дължал над 800 хиляди долара за издръжка на децата им, а лично на нея - още над 50 хиляди.

Според документацията по делото, цитирана от американски медии, 50-годишният Родман обаче бил твърде "болен" и "фалирал", за да плаща издръжка.

Така поне твърди адвокатката му, която подкрепя твърденията си с признанието, че работи за него без пари, тъй като той не можел да си позволи нейния хонорар.

Според нея Родман едва покривал собствените си разноски и не можел да си позволи да дава по близо 5000 долара месечно за издръжка.

През 2005 г. Родман, известен с изобилието от татуировки по тялото си, се снима гол за реклама против кожените палта в рамките на кампанията, водена от природозащитната организация ПЕТА

Сега лошото момче на баскетбола, по прякор Глиста, е изправено пред угрозата да прекара 20 дни зад решетките заради неспособност да плаща издръжка на своята бивша жена и децата им.

В личния му живот следи са оставили още попзвездата Мадона и Кармен Електра, за която дори е бил женен за няколко месеца през 1998-99 г. За Мишел, която е третата му съпруга, се жени през 2003 г., след като тя му ражда син и дъщеря.