Френският диджей се вживява в ролята за новия си клип Dangerous, заснет от Йонас Акерлунд

2014-а се оказа преломна за Давид Гета. През март той се разведе със своята съпруга и бизнес партньорка Кати след 22 години заедно, а на 24 ноември, малко след като навърши 47, излиза новият му албум Listen, описван като неговия "най-сложен и неочакван проект".

"Можех да избера отново стила, в който съм така успешен, но исках да израсна като продуцент и да достигна границата на способностите си. Да опитам нови идеи. Да напусна своята зона на комфорт. Да създам песни, които се открояват независимо дали ги свири диджей, рокгрупа или оркестър", обяснява френският диджей и допълва:

"Работих с пиано, цигулки, китари

и ги смесвах с електронни елементи. Това е и най-личният ми албум по отношение на текстовете, затова го нарекох Listen (Слушай)."

Вторият сингъл оттам - Dangerous, е придружен и от амбициозен клип, заснет от шведския ас Йонас Акерлунд. Видеото пресъздава обстановката около стартовете от "Формула 1", а Гета и актьорът Джеймс Пюрфой от сериала The Following (Последователите) играят конкуренти на пистата.

Listen излиза пет години след миналия му студиен албум One Love (2009), предшестван от Pop Life (2007), Guetta Blaster (2004) и Just a Little More Love (2002), който се появява десетилетие след дебютния му сингъл Up 1 Way.

С вокали в 14-те нови песни се включват Емели Санде, The Script, Нико и Винц, Ladysmith Black Mambazo, Джон Леджънд, Сия, Ники Минаж, Райън Тедър от One Republic.

Първите сингли, вкл. пилотният Lovers On The Sun, пуснат през лятото, обаче лансират един и същ изпълнител - американеца Сам Мартин, който е и съавтор на двете парчета. Клипът пък е в стила на уестърните, с Рей Лиота в ролята на злодей.

Междувременно, макар да не е сред най-добрите шестима в бранша според професионалното списание "Диджей маг", Давид Гета успява да поддържа стабилен годишен доход.

Ежегодно той изкарва по 30 млн. долара, с които се изкачи до второто място сред най-високоплатените диджеи в класацията на "Форбс", отстъпвайки само на Калвин Харис.

Освен на участия приходите му се дължат и на работата със звезди като Риана, Бритни Спиърс и Лейди Гага, с които сътрудничи на сцената и в звукозаписното студио.