Това е най-новата атракция във Велико Търново, който неотдавна бе определен за най-красивия и културен град у нас

Дърво на желанията и благодарността откриха по повод деня на влюбените 14 февруари във Велико Търново. Идеята на Елена Недева тръгнала от "Фейсбук", вдъхновена от Дървото на душите във филма "Аватар".

Под 5-метровия явор бе монтирана кутия, където туристи и местни жители могат да оставят своите желания, послания и благодарности. Дървото, което се намира пред Факултета по изобразителни изкуства в центъра на града, ще бъде осветено постоянно.

Неотдавна в ежегодната анкета на "Дарик радио" и вестник "24 часа" Велико Търново (VelikoTarnovo.info) получи титлата "красив и културен град". 

Сред водещите събития там са летният оперен фестивал "Сцена на вековете" и аудиовизуалният спектакъл "Царевград Търнов - Звук и светлина".

Тази седмица старата българска столица се представя на международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо 2012" в София (16-18 февруари, Интер експо център).

На щанда ще е пресъздадена прочутата Самоводска чаршия с нейните дюкяни и възрожденски къщи, а майстори занаятчии ще демонстрират грънчарство, резбарство, куюмджийство и шекерджийство.