Мъжете да бъдат разделени в четири категории- красиви, нормални, средногрозни и грозни и съответно данъците им да бъдат ревизирани

Кого бихте избрали за съпруг между красив бедняк и отвратителен богаташ“? Звучи като тест на женско списание, но всъщност въпросът бе зададен от японски икономист и от месец вдига голям шум в Страната на изгряващото слънце.

Икономистът Такуро Моринага предложи оригинално решение за един от бичовете на съвременното общество- отказът от брака. Неговата идея е да се повишат данъците за красивите хора и да бъдат намалени тези на грозните, пише profit.bg.

Пред Nippon TV той обясни, че предложението му се състои в това мъжете да бъдат разделени в четири категории- красиви, нормални, средногрозни и грозни и съответно данъците им да бъдат ревизирани. При най-красивите те трябва да се увеличат със 100%, при средно красивите да останат без промяна, а последните две категории да бъдат намалени съответно с 10 и 20 на сто.

Икономистът предлага един красив мъж, който се радва на повече от прилични доходи, да плаща на държавата 80% от заплатата си. С местните данъци сумата ще представлява 90%. Доста за една красива физиономия!

Според Моринага обаче това е единственото решение, за да бъде извадена страната от кризата. В Япония 50% от мъжете между 30 и 35 години са ергени, като за това се обвинява икономическата криза, която от десет години топи доходите на тридесетгодишните. От еквивалента на 47 000 евро, той намаля до 28 000 евро. Жените същевременно продължават да търсят мъже, които изкарват двойно повече от техните собствени доходи.

Така жените се оказват монополизирани от шепа щастливци с хубава външност и добра работа. За да се балансират нещата,икономистът предлага красивите да обеднеят достатъчно, за да бъдат и грозните мъже конкурентоспособни. Той предлага съвет от пет случайно подбрани жени да определя красотата на мъжете.