Когато си "националист" до такава степен, че си забравил да бъдеш човек

От всичко най-много обичам плиткоумни пишман националисти. Топлят ми душата и сърцето. Така ги сгряват, че директно главата ми изпушва и ми иде да пускаме едни благопожелания към роднини от женски пол. Ама какво да го направиш, любов.

И като стана въпрос за любов и фалшиви националисти, няма как да пропусна една новина, която няма как да не хвърли в потрес всеки нормален човек.

На метри от Националната библиотека, това което се брои самия център на столицата на България, бяха нападнати и бити с метален бокс бременна жена и съпругът ѝ. Защо? Мъжът е мароканец и казал на жена си, че я обича, само че направил кардиналната грешка да го направи на английски.

Оттам банда "бранители на националната чест" скочили и започнали да се заяждат защо в България някой си позволява да говори на чужд език и да обича на чужд език. И набили мъжа и бременната жена. По сред бял ден, в центъра на София, пред множество очевидци, пред очите на полицаи, които дори попитали жената защо ги спира.

Откровено казано ме е срам от идеята, че трябва да деля едно и също гражданство с мухльовци, които имат ширина на кръгозора си колко напръстник. Мухльовци, които се мислят за големи патриоти и смятат, че това им дава моралното право да раздават юмручна справедливост, както сами решат.

Защото това не е изолиран случай. Насилието над чужденци се е увеличило за последните години неимоверно много и България вече беше осъдена от съда в Страсбург, защото органите на реда не са си свършили работата. А ако благоволим да си спомним, не са нападани само чужденци. През 1995 г. банда скинари напада изпълнителя на една от най-любимите детски песни, "Къде остана детството", актьора Асен Кисимов, Бате Асен.

Те го спукват от бой, само защото им заприличал на турчин. Така решили и го пребили до такава степен, че черепът му хлътнал, оставяйки сериозни травми в тогава 60-годишния актьор. За сметка на това Асен Кисимов прощава на нападателите си и не иска да има преследване срещу тях. Те обаче очевидно се размножават и остават в обществото, защото безсмислено насилие продължава да има.

Такива хора не са никакви патриоти, те нарушават закона. Откровено казано, такива хора са престъпници. Защото НИКОЙ няма право да нарушава физическото здраве на друг човек. НИКОЙ няма право да застрашава живота на друг човек. И всеки който го прави, трябва да бъде преследван от органите на реда, просто защото е нарушил закона. И ако това не се случва, очевидно обществото не работи и очевидно имаме огромен проблем.

Още по-голям проблем става, когато полиция и прокуратура не си вършат работа. Защото това означава, че и те прескачат закона, който са призвани да пазят.

Най-дразнещото е, че тези комплексари се бият в гърдите, че са националисти и защитници на националната чест. Не, пичове, далеч не. Такива като вас са просто жалки утайки, лочещи алкохол по парковете и вършещи вандалщини, когато се напият. Може да пеете революционни песни, да се кълнете в името на Ботев, да се възмущавате, че никой не тачи и не пази вече България, но вие не сте националисти, не сте патриоти. Вие сте просто банда хулигани и закононарушители. Тумор за обществото.

Виж още: Каквато държавата, такъв ѝ Батманът

Да си патриот означава да си полезен на държавата си. Да помагаш, да мислиш, да се стремиш да правиш добри неща и да подпомагаш развитието на страната и изграждане на доброто ѝ име. Като за начало, тъй като това е трудна работа, да си националист означава да си хвърляш боклука в кошчето и когато имаш време и възможност да чистиш пред блока. Просто. Такива пишман националисти, като тези побойници, които решават да се правят на големи мъже пред бременна жена, правят точно обратното, пречат. Създават лошо име на България - страната, където бият, защото си казал "Обичам те" на английски.

И най-странното и шизофренично е, че тъкмо тези хора най-много говорят, че в държавата липсвало ред. Всъщност точно ред ни трябва. Спазване на законите, което да даде сигурност както на гражданите на Република България, така и на тези, които са гости на страната.

Ако искаме да работят нещата в нашата държава, първо трябва да накараме полицията да започне да работи, а да не пита пребита бременна жена защо спира патрулка. Трябва прокуратурата да си върши работата. Трябва да оставим двойните стандарти и да пробваме да заживеем като хора. Защото само ако бъдем добри човешки същества, можем да бъдем и добри българи.