Екс-фронтменът пя отново с някогашните си колеги във втория ден на фестивала "Каварна рок 2012" (снимка: Красена Ангелова). Вижте за сравнение три техни клипа - заедно и поотделно

Дичо излезе на една сцена с тях и в края на миналата година, когато групата отбеляза 10-годишнината си.

Това лято D2 имат и участие на фестивала "Гитариада" в Сърбия, в Лос Анджелис им предстои мастериране и смесване на предстоящия наесен албум, а тук - продуцентска дейност около националния конкурс за ученически банди "Голямо междучасие" и снимки на нов видеоклип, за който направиха национален кастинг.

Но не си ли мечтаете лудо за старите дни, когато заедно с Дичо бяха най-добрата рокгрупа у нас и направиха песни като "Не мога да спра да те обичам", техния първи хит?

Парчето беше включено в саундтрака на един от най-гледаните български филми напоследък, Love.net (2011), за който D2 записаха и песен с новия си вокалист Дидо, нашумял след участието си в първото музикално риалити "Стар академи".

С него групата записа в САЩ и третия си албум. Cherry Tree обаче се ражда насред българската природа - в бивша резиденция на Тодор Живков край Кюстендил, в Осоговската планина.

Българският текст, озаглавен "В съня", е компилация от авторски стихове, изпратени от фенове в конкурса "Стани известен" на "БГ Радио". 

D2 всъщност не е първата група на Дичо - през 90-те той не беше толкова лиричен и пееше а ла Аксел Роуз във варненските клубове с предишната си банда "Рег долз", с която имаха и собствени хитове като Shit и Rainy Day.

През 2005 г. певецът напусна D2 и започна солови изяви, включително с хип-хоп, а най-новата му група е V.O.XX, с която през май представиха клипа си "Млечният път", в който роля има и неговата приятелка Карина.

Видеото има фантастичен сюжет: Земята е пренаселена и човечеството трябва да я напусне, за да търси своето ново място за пребиваване, но в крайна сметка се оказва, че нашата планета си остава най-доброто място за хората.