Лашана Линч от "Капитан Марвел" замества (за кратко?) Даниел Крейг в 25-ия филм за Джеймс Бонд

Юбилейният 25-и филм за Джеймс Бонд се позабави, след като Дани Бойл се отказа да режисира и беше заменен от Кари Фукунага - а после дойде и травмата на Даниел Крейг, който навехна глезен по време на снимките.

Главният актьор, който е вече на 51, има четири филма от поредицата зад гърба си ("Казино Роял", "Спектър на утехата", "007 координати: Скайфол" и "Спектър"), но се съгласи да влезе отново в ролята на агент 007 въпреки спекулациите, че може да бъде сменен с по-младо лице. 

Виж още: Кой ще е следващият Джеймс Бонд? Вижте залозите

Сред фаворитите неизменно се споменава и чернокожият Идрис Елба, когото това лято гледаме като злодей в "Бързи и яростни: Хобс и Шоу". Намекваше се дори, че новият Джеймс Бонд може да е жена, в тон с новите реалности в Холивуд, където вече се проповядва етническо / расово многообразие и равнопоставеност между двата пола.

Новините от снимачната площадка на "Бонд 25" са в тон с тази тенденция - в ролята на агент 007 ще видим чернокожата актриса Лашана Линч, нашумяла с поддържащата си роля на пилот в супергеройския "Капитан Марвел".

Нейният персонаж наследява номерацията на Джеймс Бонд, след като титулярът излиза в пенсия и се установява в Ямайка. Очаква се обаче рокадата да е за кратко, тъй като от услугите му се нуждае Феликс Лайтър от ЦРУ (Джефри Райт, също чернокож), стар негов приятел и колега. Задачата им - да спасят отвлечен учен, ги изправя срещу мистериозен злодей, въоръжен с опасна нова технология...

Носителят на "Оскар" за "Бохемска рапсодия" Рами Малек е ангажиран в основната отрицателна роля, но междувременно беше анонсирано и завръщането на Кристоф Валц като Блофелд.

Иначе досега цветнокожите актриси като Холи Бери бяха само момичета на Бонд, макар и понякога не по-малко опитни в света на шпионажа. Шоколадовата Наоми Харис обаче се закрепи в ролята на г-ца Мънипени, която вече не е само секретарка на шефа, а и бивша агентка, изпълняваща специални мисии.

Премиерата на "Бонд 25" е насрочена за началото на април 2020.