Лашана Линч от "Капитан Марвел" замества (за кратко) титуляра Даниел Крейг в 25-ия филм за Джеймс Бонд, който се чака по кината у нас на 10 април 2020 г.

No Time To Die е заглавието на юбилейния, 25-и филм за Джеймс Бонд, който идва по кината в началото на април 2020.

Продукцията му се позабави, след като Дани Бойл се отказа да режисира и беше заменен от Кари Фукунага ("Безродни зверове", сериала "Истински детектив") - а после дойде и травмата на Даниел Крейг, който навехна глезен по време на снимките.

Главният актьор, който е вече на 51, има четири филма от поредицата зад гърба си ("Казино Роял", "Спектър на утехата", "007 координати: Скайфол" и "Спектър"), но се съгласи да влезе отново в ролята на агент 007 въпреки спекулациите, че може да бъде сменен с по-младо лице. 

Даниел Крейг на снимачната площадка на No Time To Die в центъра на Лондон. Сред локациите в британската столица е и Уайтхол, където актьорът засне сцена с класически автомобил "Астон Мартин V8", показан за първи път през 1987 г. във филма за агент 007 "Живи светлини" (The Living Daylights). Снимка: Nicola Dove / DANJAQ, LLC / MGM / Форум филм България

Сред фаворитите неизменно се споменава и чернокожият Идрис Елба, когото това лято гледаме като злодей в "Бързи и яростни: Хобс и Шоу". Намекваше се дори, че новият Джеймс Бонд може да е жена, в тон с новите реалности в Холивуд, където вече се проповядва етническо / расово многообразие и равнопоставеност между двата пола.

Виж още: Кой ще е следващият Джеймс Бонд? Вижте залозите

Новините от снимачната площадка на "Бонд 25" са в тон с тази тенденция - в ролята на агент 007 ще видим чернокожата актриса Лашана Линч, нашумяла с поддържащата си роля на пилота Мария "Фотон" Рамбоу в супергеройския "Капитан Марвел".

Нейният персонаж наследява номерацията на Джеймс Бонд, след като титулярът излиза в пенсия и се установява в Ямайка. Според анонса героят на Даниел Крейг вече не е на активна служба, но спокойствието му скоро е нарушено от неговия стар приятел и колега от ЦРУ Феликс Лайтър (Джефри Райт, също чернокож), който търси помощ, за да спасят отвлечен учен. Задачата им обаче се оказва доста по-коварна от очакваното, като ги изправя срещу мистериозен злодей, въоръжен с опасна нова технология.

Досега цветнокожите актриси като Холи Бери бяха само момичета на Бонд, макар и понякога не по-малко опитни в света на шпионажа. Шоколадовата Наоми Харис обаче се закрепи в ролята на г-ца Мънипени, която вече не е само секретарка на шефа, а и бивша агентка, изпълняваща специални мисии.

Носителят на "Оскар" за "Бохемска рапсодия" Рами Малек е ангажиран в основната отрицателна роля, но междувременно беше анонсирано и завръщането на Кристоф Валц като Блофелд. В ролите си от предишните филми влизат още Рейф Файнс, Лея Сейду и Бен Уишоу. В актьорския състав са още Били Магнусен, Ана де Армас, Рори Киниър, Дейвид Денсик, Дали Бенсала 

Сценаристи отново са Нийл Първис и Робърт Уейд, чиито предишни два Бонд филма "Спектър" и "007 координати: Скайфол" станаха най-касовите в поредицата, съответно с 880 млн. и 1,1 млрд. долара международен боксофис. Като техни съавтори този път по сценария са работили също режисьорът Кари Фукунага, Скор З. Бърнс ("Заразяване", "Ултиматумът на Борн") и нашумялата с британските сериали Killing Eve и Fleabag Фийби Уолър-Бридж.

Oнимките започнаха в Ямайка, а стартът им беше оповестен в имението на писателя Иън Флеминг там в края на април.

В социалните мрежи вече се появиха първи кадри от работния процес, с Даниел Крейг на състезанието от "Формула 1" на пистата "Силвърстоун" и емблематичните за поредицата автомобили "Ягуар", както и от визитата на принц Чарлз през юни на снимачната площадка в "Пайнууд студиос" край Лондон.