Омръзна ли ви на студено? Ето няколко идеи за бягство от зимата.

Добре, че има дестинации, които да ни гарантират скоро настъпването на пролетта и по-високи температури.

 

Сред обичайните заподозрени всяка година е отново е средиземноморския остров Кипър. Красиви прасковени цветове и приятни температури обикновено привличат туристите тук по това време на годината.

 

Spring Cyprus

 


Япония е през пролетта е известна с празника на цъфтящите вишни - Ханами. Той обаче не се провежда на една и съща дата навсякъде в страната. Туристите и местните жители са информирани от местните медии за географското разположение и времето на цъфтеж.

 

Spring Japan

 

Цюрих е известен със своя пролетен фестивал Зекселойтен, който символизира раздялата със зимата. Швейцарците ще празнуват кулминацията на 10 Април през тази година, когато се извършва изгарянето на зимата под формата на кукла.

 

Spring Zurich

 

Във Валенсия, испанците продължават да изпращат зимата с фестивал Фалас. От 15 до 19 Март се празнува с паради и фойерверки. На празника се изгарят огромни фигури от хартия-маше.

 

Spring Valencia

 

 

Тези, които предпочитат по-тихите и слънчеви места, могат да се отпуснат под палмови дървета, в спа хотел в Меран. Към края на април тук в Южен Тирол приятните температури надделяват.

 

Spring Meran

 

Туристите, които посетят Канарските острови, могат да се насладят на една почивка на топло, обкръжени с красиви пролетни цветя.

 

Spring Canarian

 

Тези от вас, които могат да отделят по-висок бюджет за пътуване, може да преживеете  и пролетното усещане и на Карибите. На остров Санта Лусия можете да плувате и да покарате яхта.

 

Spring Saint Lucia