Оставки в МВР заради скандала с Тв7

Заради лошата координация и планиране на полицейските действия между двамата по време на размириците в офисите на Тв7 оставки подадоха зам.-директорът на СДВР Радослав Сотиров и началникът на Шесто РУ Иван Пепелджийски.

Това се казва в официално съобщение на вътрешното министерство по случая.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се запозна на място със ситуацията, възникнала около появата на полиция при оказване на съдействие по изпълнително дело. Тя заяви, че МВР е изпълнило задълженията си по закон.

От МВР съобщават, че има стартирала детайлна проверка на полицейските действия, която е установила превишени мерки от страна на полицията. Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли, съобщават още от МВР.

Премиерът Бойко Борисов коментира действията на полицията при влизането в Тв7 като глупави и брутални.

Полицаите са действали по "най-тъпия, глупав и брутален начин и затова са си понесли наказанията - махат се от постовете си", заяви Борисов.

Финансовият министър Владислав Горанов също коментира днешните събития около телевизията. Той обясни, че се надява тази една седмица да е достатъчна за собствениците на медията да намерят необходимата техника да продължат работа или да заплатят дължимото на КТБ.

По думите му не е имало място на униформен полицай в ефир на телевизия, която и да е тя, и това е била границата, която да не се преминава.

Източник: Нова телевизия