Депутатът от "Атака" трябва да му заплати 25 хил. лв. обезщетение

Софийският районен съд (СРС) осъди депутата от "Атака" Десислав Чуколов, срещу когото лидерът на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов заведе дело за обида. Чуколов е осъден да заплати на ищеца над 25 хил. лв. обезщетение, пише "Стандарт".

Причината Борисов да заведе делото е интервю на Чуколов от ноември миналата година, дадено пред Би Ти Ви. В него депутатът на "Атака" заявява, че ако Борисов "не е на власт, мястото му е в затвора".

Освен обезщетението Чуколов ще трябва да плати и разноските по делото, които възлизат на около 1300 лв.

Борисов срещу "Атака"

Това е втора победа на Борисов в дело срещу представител на "Атака". Наскоро Софийският градски съд осъди Волен Сидеров да плати на лидера на ГЕРБ 200 хил. лв. заради публично изразените твърдения на Сидеров, че Борисов покровителства и пряко се е облагодетелствал от канали за проститутки, канали за наркотрафик, контрабанда и че в резултат на тези дейности е получил "поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява".

Вчера пък Софийският районен съд спря четвъртото дело, заведено от Борисов срещу бившия водещ и настоящ евродепутат - Николай Бареков, който се ползва от имунитета си на евродепутат.