Детелин Далаклиев не е единственият представител на този спорт у нас, който напоследък се изявява в различно амплоа по телевизията

Един от най-успешните ни боксьори Кубрат Пулев и един от най-успешните треньори - ексминистърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, играят заедно тази седмица в "Стани богат" за децата спортисти в неравностойно положение.

Преди тях на стола на богатството един до друг сядат двама водещи от ефира на Нова телевизия - бившата вече депутатка Калина Крумова и Васил Василев-Зуека ("Като две капки вода").

Междувременно също по Нова в различно амплоа се появява и световният шампион в категория до 54 кг от Милано 2009 Детелин Далаклиев.

Боксьорът, който е и спортист номер 1 на България за 2009 г., е сред знаменитостите в новия сезон на "Дансинг старс", където танцува в тандем с Екатерина Драганова - Кети.

Тези дни в боксовата зала го посети "българският Дани де Вито", за да му даде урок по артистичност и да му помогне да преодолее сценичната треска.

Актьорът го посъветва, на първо място, да се забавлява, да се опита да се отпусне и да се слее с новата си роля на танцьор. Освен това, за да има успех в представянето на сцената, трябва да постигне баланс между концентрация и лекота на изпълнението.

Не само на дансинга, но и в боксовата зала, където Далаклиев репетира за шоуто, той има подкрепата на всички свои съотборници, затова не е изненада, че бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 Тервел Пулев отдели време и пробва приятелско ляво кроше върху Дидо Мачев.