Украинските военни заявиха, че проруските сепаратисти са нападнали позиции на правителствените сили 49 пъти за последното денонощие, като са използвали ракети, артилерия и бронирани автомобили

Според военния говорител Анатолий Стелмах броят на атаките показва, че терористите не искат напълно да заглушат своите оръжия. Той добави, че е имало и обстрел срещу райони на Мариупол. Според Киев районът може да се окаже цел на следващата офанзива на сепаратистите, информира БНР.

Бунтовниците обвиниха правителствените сили, 

че предприемат атаки, включително срещу жилищни райони на град Донецк

Най-ожесточените сражения след влизането в сила на примирието в неделя бяха във и около Дебалцево преди изтеглянето на украинските сили в сряда.

През последното денонощие от Русия в Донбас са влезли четири конвоя с бронирана техника за засилване на бунтовници, твърди депутатът Дмитрий Тимчук от групата "Информационна съпротива". Руските агенции опровергават тази информация, като се позовават на холандски инспектори, посетили граничната Ростовска област.

Руски конвой с 200 тона хуманитарна помощ е тръгнал рано тази сутрин за град Дебалцево,

който бе в епицентъра на бойните действия до началото на тази седмица, информира ТАСС.

Според комисаря по политиката на съседство Йоханес Хан въпросът за изпращане на полицейска мисия на Европейския съюз в Украйна в момента не е на дневен ред. Подобна мярка неотдавна беше предложена от украинския президент Петро Порошенко. 

Хан, който преди дни беше в Киев за срещи с премиера, президента и други официални представители, днес заяви: "Нашето разбиране е, че сега трябва да се съсредоточим върху конкретното прилагане на споразуменията от Минск и не бива да спекулираме по други възможности. Това беше и посланието ми към Порошенко и останалите политици в Украйна."

Неколкостотин души се събраха днес на улица "Институтска" в Киев, 

за да почетат паметта на загиналите в безредиците от декември 2013-а - февруари 2014-а

Част от активистите се насочиха към президентството, за да предадат на държавния глава Петро Порошенко послание да се приключи разследването за гибелта на хората на Майдана, но милицията не ги пуска в зданието.