Че знаменитостите кръщават децата си с доста необичайни имена, не е новина за никого, но Бионсе успя да шашне всички, обявявайки как се казва първородната й щерка - а именно Блу Айви.

Появиха се редица спекулации по въпроса. Много фенове вярваха, че Айви (Ivy) идва от римското изписване на цифрата 4 "IV", което произнесено звучи така. Четири е изключително важно число в историята на двойката, обвързано с годишнини, рождени дни и успешни албуми. Колкото до "Блу" обаче нищо не звучеше достатъчно достоверно. 

Досега нито тя, нито съпругът й Джей зи даваха яснота защо са избрали точно това име за детето си. Феновете на певицата обаче са на път да разберат истината, пише bliasak.bg.

За това допринесе публикуван от Бионсе пасаж от новела на Ребека Солнит от творбата й A Field Guide to Getting Lost. В него думата "blue" се споменава в почти всеки ред. "Светът е син, както по най-високите върхове, така и в дълбините. Това синьо е светлината, която се губи...",
са само част от писанията на любимата авторка на световноизвестната звезда.

Освен че цялата новела е написана в синьо, самата Бионсе е публикувала своя снимка, на която се вижда, че и тя самата е със син лак. Това допълнително доведе до съмнението, че имено творбата е повлияла за избора на име на дъщерята на r'n'b звездата.