Не, не става дума за Боно с очилата му тип "муха" - а за истинска конска муха, която е кръстена на попзвездата заради златистата си задница

Цели 30 години този рядък вид австралийска муха е стоял безименен, но явно чакането си е струвало, отбелязва списание 8, цитирано от Termo.bg. Сега насекомото носи гордото име Scaptia (Plinthina) beyonceae.

Според учения Браян Лесард, отговорен за кръщаването й, забележителната златиста задница на мухата я превръща в "ненадмината кралица на мухите".

Златистата част от животното дава на изследователя от австралийското национално дружество за насекомите (ANIC) възможност да покаже и забавната страна на таксономията - измислянето на имена на видовете. 

Всъщност, макар и да са смятани за напаст, много видове конски мухи са изключително важни за опрашването на растенията, отбелязва списание 8. Видът, кръстен на Бийонсе, денем обикаля като пчеличка по любимите си чаени дървета и евкалипти.

Scaptia (Plinthina) beyonceae е рядък вид, открит през 1981 г., когато е родена и американската попдива, припомня още списание 8. 

В различните биогеографски региони на света са открити и описани цели 4400 вида конски мухи.