На наградите на "БГ радио" изпълнителят от "Монте мюзик" пребори конкуренцията в лицето на Васил Чергов, Николай Бакалов - NickName, Декстър и "Революция Z"

ВенЗи се състезаваше и в категорията за БГ песен, при това с два хита - "Опасно близки" на Михаела Филева, номер 1 в радиоефира за 2013 г., и "А дано, ама надали" (на Графа, отново с Михаела), който вече бе отличен от "Бокс тв".

Филева, която сега доказва таланта си и на дансинга по Нова телевизия, бе миналогодишната носителка на наградата за "БГ дебют", а сега стана певица на годината. В категорията "БГ дуо/трио" тя и Вензи отстъпиха на Ангел и Мойсей.

В най-новото му парче, което си е композирал сам, участва Дивна, БГ дебютант през 2012 г. и също изпълнителка от "Монте мюзик". Този път той пее, а тя рапира.

ВенЗи (което звучи почти като Джей-Зи!) всъщност се казва Венцислав Роланд и е на 26. В официалната му биография пише, че е наследил харизмата и екзотичното си излъчване от баща си, който дошъл от Нигерия, за да учи у нас икономика и се запознал с майка му, тогава студентка по медицина.

Музикалните му корени обаче са още по-интересни. Прадядо му бил цигулар в Аржентина, но по време на освобождението на Македония от турско робство получава апел, пратен от Стефан Стамболов до всички българи и македонци по света. Оставя цигулката, връща се и става опълченец, за което получава медал.

Баба му също се занимавала с музика - била детски педагог по пеене и акордеон, а внукът й постъпил в Детския радиохор още на 3-годишна възраст. Пеел и в училищната вокална група на 144-то СОУ "Народни будители", където завършва средното си образование, преди да запише тонрежисура.

В продължение на повече от месец ВенЗи танцуваше в "Дансинг старс-4", но на 17 април бе елиминиран. За разлика от него Михаела Филева е сред фаворитите в шоуто

Любимите му жанрове са хип-хоп, реге и дъбстеп, а лъчезарното излъчване - негова запазена марка. В продуцентската компания на Графа "Монте мюзик" е от края на 2012 г. Първият му самостоятелен сингъл "Под открито небе" (с бийтбокс участието на Печенката) се превръща и в рекламен припев, а той става лице на "Кубети".

Втората му солова песен "Щом ти си до мен" се появи миналата есен и го разкрива в различна светлина. Режисьор на клипа е Васил Стефанов, а текстът донесе на Графа тазгодишната му номинация от "БГ радио" в категорията.

Най-звездната му дуетна партньорка досега е Белослава, която в края на миналата година го кани да се включи в песента й "Времето за мен си ти" заедно с друга млада изпълнителка от "Монте мюзик" - Прея от "Музикална академия".

ВенЗи е и съавтор на текста, заедно с Белослава, музиката и аранжиментът са на Живко Петров, а Васил Стефанов режисира и черно-белия ретроклип към дуета им.