Актьорът Илия Раев замества на екрана покойния Ачо Георгиев в ролята на генерала от ДС Лука Карлов

Актьорът Илия Раев, който понастоящем е и директор на шуменския Драматично-куклен театър "Васил Друмев", поема ролята на Лука Карлов в сериала "Седем часа разлика".

Досега о.з. генералът и бивш служител на Държавна сигурност се играеше от Ангел Георгиев-Ачо, който почина в началото на февруари на 67-годишна възраст.

Заснетите с него епизоди от втория сезон на сериала още се излъчват с посвещение в негова памет.

Сценаристите са били наясно, че актьорът се бори с тежка болест, но не са искали да "убиват" героя му и дори са му отредили важна роля в бъдещото развитие на семейната сага, разказа тази сутрин пред Би Ти Ви Милена Фучеджиева.

Лука Карлов е баща на разследващата журналистка Светлана Стефанакова, а негов внук е Тео, който ходи с дъщерята на съдия Таня Стоева - Мая. 

Архивна снимка на актьора Ачо Георгиев от 2008 г.

В най-новите епизоди около него се разгръща допълнителен сюжет, свързан с миналото на някои от персонажите емигранти през тоталитарния режим.

Наследникът на ролята Илия Раев е по-възрастен от предшественика си, на 72. Преди да поеме шефския пост в Шумен, е играл в театър "София" и Малък градски театър "Зад канала".

В "Седем часа разлика" вече играе дъщеря му Александра Раева, която има главна роля като певицата в странство Нина Роси.

Именно благодарение на това нейно участие баща й бил добре запознат със сериала дотук.

Алекс, която е бивша вокалистка на "Ку-ку бенд", сега е и водеща на шоуто "България търси талант" в тандем с Мария Игнатова.