Блокадата е срещу "вноса на гласоподаватели" от южната ни съседка

След като миналата седмица лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков се зарече да блокира границата ни с Турция, за да спре "вноса на гласоподаватели" от южната ни съседка, днес той и симпатизантите му действително запушиха трите гранични пункта по границата ни с Турция, съобщават от пресцентъра на МВР.

Преминаването на превозни средства на КПП "Капитан Андреево", "Малко Търново" и "Лесово" е невъзжможно. На граничните пунктове има засилено полицейско присъствие, като за момента няма ескалация на напрежението.

Пред Би Ти Ви от Министерство на вътрешните работи са заявили, че министър Йордан Бакалов еднолично трябва да вземе решение за сваляне на блокадата, защото въпросът е политически.

Повечето от хората, които са блокирали границата са кандидат-депутати и имат имунитет.

Виж още: 10 култови изказвани на Николай Бареков

Освен Бареков на блокадата са още зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, водачът на листата за Пловдив област Мартин Иванов, Тезджан Наимова, Дяко Дяков, Мария Календерска, водачът на листата за Хасково Борислав Иглев и други", съобщиха от ББЦ.

От партията уточниха, че блокадата е протест срещу вноса на гласоподаватели от Турция, които се очакват да влеят над 150 хил. гласа за ДПС и партията на Касим Дал, която е част от Реформаторския блок.