"Женени с деца в България" тръгна снощи по Нова телевизия, а междувременно по "Би Ти Ви комеди" всеки делник върви оригиналният сериал за Ал и Пеги Бънди. Така че имаш база за сравнение...

"Женени с деца" е култов американски ситком, изкарал цели 11 сезона в ефира на "Фокс". Стартът му е през 1987-а, произведени са над 250 епизода, а критиците смятат, че е станал все по-добър с годините.

Ал и Пеги/Маргарет Бънди олицетворяват средното американско семейство с две деца тийнейджъри - Кели и Бъд, страдащо от постоянен финансов недостиг, неудовлетворено от живота - и от брака. И все пак дори в подобни ситуации публиката има доста поводи за смях.

След финала на "Женени с деца" актьорите продължават да се снимат в сериали, някои от които - доста успешни. Ед О'Нийл (Ал Бънди) например е главата на "Модерно семейство", който през последните години спечели доста отличия за най-добра комедийна поредица.

Актьорът Ед О'Нийл получава звезда на холивудската Алея на славата в компанията на двете си екранни съпруги - Кейти Сагал от "Женени с деца" и София Вергара от "Модерно семейство", 30 август 2011 г.

Кейти Сагал, която вече е над 55, озвучава анимацията Futurama, игра в познатия и у нас "Осем прости правила да излизаш с дъщеря ми", а с ролята си в Sons of Anarchy печели награда "Златен глобус" за актриса в комедиен сериал.

Екранната им дъщеря Кристина Апългейт, която наскоро стана на 40, е като че ли най-известното име от семейството. През последните години тя пребори успешно рака на гърдата, като се подложи на двойна мастектомия, и имаше главна роля в сериала "Коя е Саманта?".

Актьорите от "Женени с деца" Кейти Сагал, Кристина Апългейт, Дейвид Фостино и Ед О'Нийл десетилетие след края на сериала, на наградите TV Land, 19 април 2009 г.

У нас принос за популярността на сериала, показван вече на няколко пъти по различни канали, безспорно има и дублажът. Сред актьорите, които дават гласовете си на семейство Бънди и съседите им, е и Силвия Лулчева ("Столичани в повече"), озвучила Пеги Бънди.

Българските "Женени с деца" са актьорите Георги Борисов (Жоро Биков), звездата от "Тя и той" Стефания Колева (Цвети Бикова), София Маринкова (дъщеря им Сиси), 13-годишният Павел Ковачев (синът им Боби) и златният ретривър Елмо, който дебютира в ролята на кучето Цезар.