Музикантите от Брас Асоциация и артистичното трио, начело с актьора Филип Аврамов, са героите в първата у нас телевизионна реклама на ирландското уиски Bushmills.

Новите български Bushmills Brothers отново са братя по душа и истински приятели в живота. 

Любопитен факт е, че те не играят по сценарий, а разказват свои реални случки пред камерата на режисьора Петко Спасов. И за да е още по-автентична и неподправена, автори и изпълнители на музикалното парче в рекламата са музикантите от Брас Асоциация.

Изборът на Bushmills не е случаен – както навсякъде по света, така и в България ирландското уиски с неподправен вкус високо цени таланта на онези, които създават качествено изкуство, а новите български Bushmills Brothers са именно такива персонажи. 

Затова и тяхното представяне премина под формата на една нетрадиционна музикално-театрална дегустация, в която всяка група творци обрисува приятелството чрез таланта си и анонсира бъдещите си проекти, които Bushmills ще подкрепи.

Българските Bushmills Brothers

Брас Асоциация - тромбон, тромпет и пак тромбон или иначе казано Вили Стоянов, Мишо Йосифов и Кирил Зафиров. Приятели, колеги и музиканти, те се разбират без думи като едни истински Bushmills Brothers. Приятели са още от Музикалната академия и свирят заедно открай време. Определят ги като "най-талантливите" брас музиканти в страната, но те не се интересуват от подобни определения, а само от музика. 

Основатели са на сдружението на духови музиканти в България "Брас Асоциация" и участват заедно в "Михаил Йосифов секстет". А освен това Мишо е кум на Вили. Кирил пък е най-младият от тримата и последовател на Вили в майсторството на тромбона. Последните 5 години са неразделни както на сцената, така и извън нея. 

Предстоят им редица общи проекти, като второто издание на брас фестивала "Brazzobrazzie", новия албум на "Михаил Йосифов секстет" и други "духовити" изненади, които Bushmills ще подкрепи.

Филип и приятели

Приятели от пръв поглед. Така започва историята на тримата Bushmills Brothers – Филип Аврамов, Даниел Рашев и Петър Калчев. Театърът е мястото, на което се срещат за първи път и което остава притегателна сила за тях. 

Обяснението е логично – и тримата са актьори, талантливи актьори, с неподражаемо чувство за хумор и огромна доза харизма. Виждат се често, но не достатъчно. А като се съберат, става пълна лудница. Затова мечтаят тримата да участват в едно представление. И мечтата им ще се осъществи скоро с подкрепата на Bushmills. 

Работят върху общ проект "Утре ще й го кажа", който всъщност е моноспектакъл. Филип е в главната (и единствена) роля, Петър е асистент-режисьор, а Дани пък е коректив на текста и фотограф на представлението. Различни, но по своему допълващи се, като истински Bushmills Brothers.

Глобалните Bushmills Brothers

Освен българските лица, глобални Bushmills Brothers ще са холивудската звезда Илайджа Ууд и неговите братя по душа - Джейсън Зволински, Джим Рота и Рей Тексел. 

Четиримата се познават открай време, a историята на тяхното приятелство е впечатляваща предвид разнородните им таланти и уникалните им професионални насоки. 

Докато Илайджа е отдаден на киното, Джейсън организира събития за Американската музикална академия, Джим e диджей и фронтмен на хеви метъл групата "Fireball Ministry", a Рей е международен състезател и треньор по конна езда...