Инцидентът е станал в района на Крива паланка, няколко са по-тежко пострадали

Български автобус с учители е катастрофирал в Македония. Инцидентът е станал късно снощи при село Ранковце до Крива паланка. С автобуса са пътували учители от Финансово-стопанската гимназия в София. 

Пострадали при катастрофата са над 10 души, от които по последни данни тежко ранени са шестима, първоначално настанени в местна болница, а след това транспортирани към "Пирогов". Според служители на граничния пункт "Гюешево" в автобуса са пътували и ученици. Директорът на гимназията Иван Арсов разказа подробности пред БНР:

"За щастие болшинството от колегите, които бяха в групата на посещение в една икономическа гимназия в Охрид, се чувстват добре. 10 души имат по-сериозни натъртвания и размествания, главно на раменните стави. Трима са гипсирани в тамошната болница."

От фирмата превозвач са изпратили друг автобус, за да прибере пътниците в България, съобщи пред БНР собственикът на "Мегатранс 2009". Инспектори от автомобилната администрация вече са започнали проверка.

Според местните медии, цитирани от БНТ, са пострадали 26 души, няколко от които са със счупени ребра. Групата тръгнала да се прибира към България вчера по обед с македонска фирма превозвач.

Час и половина след тръгването автобусът се поврежда и 43-мата пътници чакат на магистралата да дойде друг автобус, който пада в дере в 23,30 ч. снощи. Няколко от мъжете успяват да извлачат колегите си навън.

Според Би Ти Ви, която цитира очевидци, 38-годишният шофьор е заспал зад волана, изгубил контрол над автобуса и машината се обърнала край пътя.