На 26 април ядрото на британската електронна група "Ейшън дъб фаундейшън" е в София със своето аудио-видео шоу.

Един от основните двигатели на Asian Dub Foundation е диджей Sun-J, който води в София МС Aktarv8r, Nathan Flutebox и перкусиониста Prithpal.

Те са ни подготвили парчета като Flyover, History of Now, Satpal Ram’, Rebel Warrior, чиито аранжименти са преработени за новия "саундсистъм" формат, както и издавани през годините композиции.

За звука се грижи саундинженерът на "Горилаз" и Mad Professor Маурицио Чанчарузо, а специалните визии за Asian Dub Foundation Soundsystem се изготвят от имена като френския режисьор и актьор Матийо Касовиц.

Историята на "Ейшън дъб фаундейшън" започва през средата на 90-те като част от борбата с расизма и утвърждаването на индийските музиканти, които живеят в Англия. 

Автентични и независими, до ден-днешен повечето текстове на групата имат социален характер, а музиката им винаги е комбинирала различни стилове като рага-джънгъл, дъб и хип-хоп с традиционни индийски мелодии.


През годините "Ейшън дъб фаундейшън" са работили с имена като "Пъблик енеми" и Шънейд О'Конър, били са на турнета с "Бийсти бойс", а през 2005 г. печелят наградата за "Най-добра ъндърграунд група" на британските награди за азиатска музика UK Asian Music Awards.

През 2002-ра те отказват да приемат ордена на британската империя за "подпомагане развитието на музикалната култура", като се аргументират, че награждаването на един човек няма да помогне на никого. 

Asian Dub Foundation Soundsystem пристигат у нас по покана на ReelFeel и с подкрепата на ирландското уиски "Бушмилс".

Начало: 21 ч.

Билети: в мрежата на еventim.bg - 20 лв.