Турски таблоиди гръмнаха с новината, че Анджелина е в Турция, за да си трансплантира черен дроб.

При неотдавнашното си посещение в Турция холивудската актриса Анджелина Джоли, която е специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците, се е срещнала тайно с турски лекар, с когото се е консултирала за чернодробна трансплантация, се твърди в информация на турския вестник "Поста", цитирана от БТВ.

На 13 септември Анджелина Джоли посети турски лагери за сирийски бежанци в района на Газиантеп и Килис, а на следващия ден тя се срещна в Анкара с турския президент Абдуллах Гюл и с членове на правителството.

Освен това актрисата, за която се твърди, че страда от хепатит С и това е довело до разрушаване на черния й дроб, е имала тайна среща в хотел в Анкара със световно известния турски хирург проф. Яман Токат, се посочва в публикацията. Специалистът, който работи в частна клиника по трансплантации в Истанбул, е отишъл за срещата в Анкара.

"Казват, че ще умра, ако не ми направят чернодробна трансплантация. Как да се спася?", е попитала Джоли турския хирург, като му е показала медицински документи. Заключението на проф. Токат е било, че трансплантацията е задължителна, се твърди в публикацията.

Хепатит С има и Памела Андерсън. Тя се зарази от бившия си съпруг Томи Лий, когато използвали обща игла за татуировки, а той скрил от нея, че е носител на вируса.