"Трима са големите играчи в България и те са се оттеглили - Борисов, ДПС и БСП. Балъците напред. Извинявайте, но това виждам", подчерта Райчев

Социолог, журналист и икономически анализатор коментираха в сутрешния блок на Тв7 заформящото се правителство и в частност главните герои в него – спряганите министрите, пише Novini.bg

Истински реформи

"Можем да тръгнем по пътя на заемите и да си отидем, където винаги сме били. За да не стане това, трябват реформи. Единствено Христо Иванов от тези министри има съвсем реални желания за реформи", коментира социологът Андрей Райчев. 

Борисов, ДПС и БСП

Реформаторите всъщност не се вижда за какво влизат освен за министри, отбеляза той. Трима, по думите на Андрей Райчев, са големите играчи в България и те са се оттеглили - Борисов, ДПС и БСП.  Балъците напред. Извинявайте, но това виждам, подчерта социологът. 

Райчев е на мнение, че хоризонтът на управление на Борисов е до президентските избори или именно 2016 г. 

Поливалентният Лукарски 

Главният редактор на в. "Преса" Валери Велева пък изрази почуда от кандидатурата на Божидар Лукарски за министър на икономиката. "Аз не съм чула един негов коментар по темата икономика в последните дни. Странно ми е, че Лукарски имал интерес към няколко министерства – към спорта, транспорта. Оказа се, че това е един много поливалентен министър", посочи Велева. 

Тя обаче допълни: "Това правителство все още няма парламентарна подкрепа, това е много важно. Тези министри, една част, могат да претърпят ревизия". 

Велева смята, че най-големият губещ са именно реформаторите. 

Шанс за Лукраски

"Не е ясно кои са министрите. Голяма част от тези неща за Лукарски са писани от слухове на журналисти", отбеляза от своя страна икономическият анализатор Владимир Каролев. 

Каролев заяви, че не познава Лукарски, но му е прочел биографията и призова: "Нека му дадем шанс. Не съм чувал лоши неща. Не съм чувал и хубави, но лошите винаги излизат наяве". 

Според него този път Бойко Борисов ще трябва да прави компромиси, няма да може да управлява сам и няма да може да решава сам. 

Каролев смята още, че Цветан Цветанов няма да остане безучастен в управлението и отново ще управлява партията.

Виж още: Георги Кадиев: Новите министри са претоплена манджа на ГЕРБ