Представянето на колекцията му в Ню Йорк се състоя на лекоатлетически стадион в присъствието на знаменитости като Джесика Частейн и Дакота Фанинг, Мери Джей Блайдж и Миси Елиът

Александър Уонг представи новата дизайнерска колекция на H&M, която за първи път е дело на американски моделиер.

Ревюто се състоя на лекоатлетически стадион в Ню Йорк, където в допълнение на каскадите в стил "паркур" рапърката Миси Елиът изпълни за гостите някои от най-големите си хитове. На първия ред седяха знаменитости като Джесика Частейн, Дакота Фанинг, Еди Редмейн, Кейт Мара, Мери Джей Блайдж, Джъстин Теру.

Колекцията Alexander Wang x H&M включва облекла и аксесоари за жени и мъже, а датата за пускането й в 250-те магазина от веригата по цял свят, вкл. и у нас, е 6 ноември.

Още с появата си през 2007 г. марката, която носи името на модния дизайнер от Ню Йорк, се утвърждава благодарение на своята постоянно променяща се и адаптираща се към средата градска униформа.

Чувствителността на Александър Уонг се проявява в противоречието между изтънченост и несъвършенство; колекциите му предлагат неподправен поглед към модата и винаги създават усещане за елегантност и лекота, мотивират избора си от H&M.

Уонг, който навършва 31 в края на годината, е и творчески директор на модна къща "Баленсиага". Върху облеклата, показани на модния подиум в Ню Йорк, бяха инициалите му AW - като autumn-winter (есен-зима).