Тримата големи на италианската популярна песен се събират в зала 1 на НДК по покана на "Жокер медиа". Концертът им от 19 ч. е част от Салона на изкуствата 2013.

Ал Бано, Умберто Тоци и Тото Котуньо са гостували у нас поотделно, но този вторник, 16 април, излизат отново пред българската публика - за първи път заедно и в партньорство с музикантите от Софийската филхармония под диригентството на Алтеризио Паолети.

Албано Каризи, както е истинското име на Ал Бано, ще празнува своята 70-годишнина на 20 май.

През юли 1970 г. сключва брак с Ромина Пауър, дъщеря на кинозвездата Тайрън Пауър, с която са партньори и на сцената, а през 1984-та дуетът им печели фестивала Сан Ремо с хита Ci sarà. Разделят се в края на 90-те.

През 2001-ва, когато отбелязва 35 години от началото на кариерата си, Ал Бано е обявен за най-продавания италиански изпълнител от 80-те години насам.

На 14 февруари т.г. гостува в третата вечер на фестивала на италианската забавна песен Сан Ремо, където изпълнява три свои хита - "Носталгия", "Това е моя живот", "Щастие" - и получава награда за цялостен принос.

Умберто Тоци, който неотдавна навърши 61, има в дискографията си над 20 албума и повече от 200 песни.

През 1987 г. печели голямата награда на Сан Ремо с песента Si può dare di più, изпълнена съвместно с Джани Моранди и Енрико Руджери, а дуетът му с Раф Gente Di Mare се класира на трето място и представя Италия на конкурса Евровизия.

Пее на сватбата на Албер II в Монако през 2011 г. по лична покана на принца.

Миналата година Тоци гостува за самостоятелен концерт у нас и издаде албума Yesterday, събрал най-големите хитове в кариерата му от 1976-а насам, един от които е и Ti Amo.

Caлваторе Кутуньо, по-популярен като Тото Кутуньо, също навършва 70 тази година, на 7 юли.

Започва да се занимава с музика през 1970 г. и композира песни за италиански и френски звезди като Адриано Челентано, Далида, Мирей Матийо, Джони Холидей и Жо Дасен. 

На Сан Ремо участва за пръв път с групата си "Албатрос" през 1976-а, а две години по-късно се отдава на солова кариера и печели голямата награда на фестивала с песента Solo Noi (1980).

L'Italiano от едноименния му албум от 1983-та става най-големият му международен хит, а през 1990 г. побеждава и в песенния конкурс Евровизия с Insieme: 1992, посветена на Европейския съюз.

На 12 февруари т.г. гостува на Сан Ремо 2013, където излезе на сцената заедно с хора на Червената армия.

Билети за концерта: в мрежата на "Ивентим" и на касите на Билетния център в НДК.

Билетите от 250 лв. осигуряват специално място в оркестрината, както и седящо място на партито в "София лайв клуб" след концерта с възможност за снимки и автографи. В деня на концерта, както и на място на самото събитие, пропуските за партито са по 40 лв.