Пустинята Калахари, която е дом на сурикатите, и други екзотични места на Черния континент са фон за най-новото риалити по Би Ти Ви

Оригиналният формат Star Safari (Звездно сафари) на български взима заглавието си от популярната кинокомедия от 80-те The Gods Must Be Crazy.

"Африка: Звездите сигурно са полудели" тръгва в ефира наесен, продуцирано от "Паприка латино" ("Черешката на тортата", "Шатра").

Идеята му е известни, атрактивни и изненадващи за публиката у нас лица да покажат неподозирани качества и умения.

От Би Ти Ви припомнят, че през 2006 г. първи са започнали да снимат мащабни риалити предавания извън пределите на страната - като "Сървайвър" в района на Карибския басейн и "Форт Бояр" край бреговете на Франция.

За разлика от подобните формати, излъчвани у нас досега обаче, новото шоу включва и образователни елементи. Докато се забавляват и поставят на изпитание самите себе си, участниците ще разкриват и тайните на Африка.

В продължение на няколко месеца "полуделите звезди" ще обитават света на дивото, загадъчните бушмени и дебнещи отвсякъде предизвикателства. Изпитанията, които ще бъдат част от всекидневието им, са от най-различно естество - от чисто физически през културно-образователни до предизвикателства пред тяхната интелигентност, ловкост, съобразителност и смелост.

Пътят им прекосява тучната савана при река Чобе към самото сърце на пустинята Калахари, от опасните блата при делтата на Окаванго до страшните хълмове до Моколоди.