Адел, Лейди Гага, Майкъл Бубле, Риана и Бруно Марс си делят петицата на най-продаваните албуми през годината.

Най-популярните дами в света на поп музиката тази година бяха две - Лейди Гага и Адел. И докато Лейди Гага бе заета да оглави класацията на "Форбс" за най-печелившите жени в музиката през 2011 г. със спечелените си 90 млн. долара от мащабни турнета и продажби на албуми, Адел покори радио класациите, както и чартовете на "Билборд".

Откакто албумът й Born This Way се появи по рафтовете на музикалните магазини на 23 май 2011 г., Гага продаде 2 029 528 екземпляра от него, но впечатляващото число не може да се доближи до това, което постигна "21" на Адел. 11 месеца след датата, на която официално бе пуснат, албумът на младата британка постигна изключителния 5 280 672 тираж. Това го прави не само най-продавания албум на 2011-а, но и най-продаван изобщо след Confessions на Ъшър, който достигна над 8 млн. копия през 2004-та.  

Това със сигурност не е най-високата точка за Адел и искрения "21", който предколедно удвои продажбите си. С тези числа можем само любопитно да гадаем какво очаква младата певица на 12 февруари, когато е церемонията по връчването на наградите "Грами". Вече ти разказахме, че тя получи цели шест номинации за музикалните отличия. 

Adele - Turning Tables (Live)