Да харесаш някого е всичко, но не и просто.

Понякога си мислим, че си падаме по някого без това наистина да е така. Често сами прибягваме към друг човек търсейки опора или спасение от еднообразието, но скоро осъзнаваме, че всъщност той не е това, което искаме от живота. 

Ето 9 грешни причини да хлътнеш по някого:

Отегчен си - Когато не се случват много неща около теб или нямаш за какво да мислиш е лесно да проявиш романтичен интерес към някого от скука. 

Отчаян си - Лесно е да решиш, че човекът в бара е "единственият", само след като получиш телефонен номер, особено ако все още не можеш да превъзмогнеш последната си раздяла. 

Всички си падат по някого, освен теб - чувството да си единственият необвързан в компанията може да е неприятно, особено по сватби. Тогава се появява лек натиск (който най-често сам си създаваш) за откриване на половинка.

Всичко е моментно - Често след няколко срещи установяваш, че човекът от другата страна на масата вече не те привлича, както в първия миг на дансинга. Понякога това може да отнеме дни, друг път месеци.

Налага се - Понякога просто решаваш, че не може да си необвързан повече от 2 месеца и скачаш на първата възможност, без дори да си привлечен от нея. Подобни причини могат да са постъпването на нова работа, завършване на гимназия и т.н. 

Харесва ти, какво олицетворяват - Може да харесваш професията му, позицията му в обществото или пък цвета на косата. Може да е лекар, адвокат или някой с атрактивна фамилия. Може да харесваш какви обувки носи или това че е барабанист. Примерите са много и все грешни. 

Недостъпността - Да е недостъпен е предизвикателство и ти гледаш на спечелването му като на триумф. 

Удобно е - Хората са непредсказуеми. Понякога харесват предизвикателствата, друг път искат всичко да е лесно. Така че, може той/тя да не е секси, но да има басейн, сладко куче, кола, която може да заемаш и т.н.

Вече не си същият човек - С колко бивши гаджета не можеш да повярваш, че си излизал?! Ти се променяш, променят се и хората, които харесваш. Преди време си падаше по "гадняри", сега се оглеждаш за 1% от необвързаните, които всъщност са мили и добри. Научил си се!

Ако проявяваш някои от горните признаци, вероятно не си готов за сериозна връзка. Ако си отчаян, отегчени или се насилваш да започнеш връзка, защото точно в този момент животът не ти позволява да си щастлив сам, то една връзка не би променила състоянието ти. 

Повечето от споменатите причини по-горе произлизат от личната ти слабост, но не забравяй, че собственото ти щастие никога не трябва да се основава на други хора.