Наследникът на династията на Хабсбургите продава имота

Искате ли да си купите замъка на граф Дракула? Сега можете само за скромната сума от 800 млн. долара. Замъкът Бран в Румъния, който е собственост на потомци на династията на Хабсбургите, е обявен за продажба, пише "Дейли Телеграф".

Със сделката се занимава нюйоркската правна кантора "Херцфелд и Рубин". Ако се появи приемливо предложение, ще го проучим, както и хората, които го правят, и какво предлагат, казва адвокатът на фирмата Марк Майер.

Настоящият собственик ерцхерцог Доминик фон Хабсбург няма време да се грижи за имота, който се нуждае от сериозен ремонт. Цената, която ерцхерцогът е определил за замъка, не е известна. Първоначалните му намерения обаче бяха да го продаде на държавата за 800 млн. долара.

Виж още: Добре дошли в хотела на Дракула

Замъкът Бран е построен през XIV век и е бил собственост на известният Влад III Цепеш, който обезсмъртен в книгата на Брам Стокър "Дракула". Цепеш се смята за прототип на безсмъртния вампир граф Дракула.

Оттам известност придобива и замъкът Берн. Всяка година той посреща над 500 хил. души и е една от най-интересните туристически забележителности в Румъния.