Кармата е това, което сами сме посели в предишни инкарнации (въплъщения) чрез мисли, слова, дела

Всяка съдба е един човешки живот, докато кармата може да се отработва в поредица от животи. Съдбата е духовен изпит за отработване на съществен кармичен проблем. Когато душата има вече известен еволюционен опит, тя избира по-усложнени варианти на съдба, за да решава по-бързо, в рамките на един живот кармичните ребуси на духа. Кармата е това, което сами сме посели в предишни инкарнации чрез мисли, слова, дела.

Можем ли да неутрализираме кармата?

Да, ако сме постоянни и не го искаме с користни цели. Ние трябва да осъзнаем, че чрез опита, който трупаме от грешките и успехите, ние винаги ще сме част от закона за причината и следствието. Имаме избора и свободата да сме ученици по духовна квалификация. Тогава ще се развиваме на по-високо ниво и ще разрешаваме различен тип кармични ситуации. 

При генетични, наследствени заболявания, инвалидност, слепота, глухота по рождение, в повечето случаи това е кармично изпитание. Личностите и близките им трябва да приемат ситуацията като труден и тежък изпит. Не бива да се озлобяват, а да потърсят опора във вярата, в универсалната любов и най-вече в себе си. 

Виж още: Какво е значението на домовете в астрологията

Трябва да се обичат такива, каквито са и да знаят, че в това има някакъв смисъл. Смисъл, който сами са си избрали, преди да се родят. На земята спомените на духа са блокирани. Духът, който идва на земята, съзнателно е блокирал опитности, познания и спомени за да развие определени умения.

Професии, свързани с ръчен труд, избират души, които трябва да се научат на търпение, прецизност, естетика, служене и общуване.

Лекари, фармацевти, масажисти – духове, които в предишните си съществувания не са ценили тялото като храм на духа – те са го разрушавали чрез убийства, отрови. Чрез груповата карма те се учат да лекуват и спасяват тялото и да ценят живота.

Юристи – преминали са през опитностите на други професии. Те са хора, които ще имат лидерска мисия в следващия цикъл на национално и международно ниво. Те трябва да работят над проблема за оценяване на относителното добро и зло за уравновесяване на вината чрез наказание – възмездие.

Учители, психолози, психоаналитици – напреднали духове, събрали мъдрост, които трябва да се научат да споделят, за да вървят напред. Те трябва да отработят способността да отдават знание, опит, съчувствие, любов.

Инженери, архитекти – урокът им е да се научат да спазват сроковете и да завършват започнатото, защото това е бил главният им проблем преди.

Пилоти, моряци, военни – тези професии избират души претърпели катастрофи, убитите по време на войни, амбициозните. Трябва да се научат да живеят с отговорността, с риска; да надмогнат страха от смъртта.

Писатели, журналисти – трябва да се учат да дозират нещата, да боравят с енергията на мисълта, звука, словото, визията – без да манипулират. В предишния си живот те са били жертви на манипулации.

Музиканти, актьори, художници, дизайнери – учат се да ваят незримото, да дават форма на идеята чрез вибрациите на звука, цвета, формата. Носят в изобилие творческа енергия. При тези души има проблем с егото, защото те се възприемат като създатели, творци, а не като посредници в служенето.

Виж още: На коя планета принадлежим според астрологията

Източник: psihobg.com