От 2007 г. до края на 2014 г. в Пазарджик са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки

"Пред общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите на кмета Тодор Попов. Общината е в остър финансов дефицит, който продължава вече няколко години. Общите дългове надхвърлят 30 млн. лв. при собствени приходи 20-22 млн. лв." - това каза в "Тази сутрин" общинският съветник от БСП - Румен Петков. 

Заедно с колегата си от ГЕРБ Тодор Георгиев той обяви, че общинският съвет неведнъж е разглеждал съмнителни сделки.

Многократно са разглеждани редица сделки с извънпазарни начални цени и с един участник,

които "създават съмнения и предпоставки за недобри практики"

коментира Георгиев. 

Той попита защо след като този имот е строен поне година и половина, институциите не са реагирали. Къде е била държавата през тези година и половина, когато са подавани празни декларации, поиска да знае още Георгиев.

Според Петков от 2007 г. до края на 2014 г. са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки. Той призова: 

Нека НАП и Сметната палата установят дали кметът е декларирал имот в с. Црънча

От своя страна председателят на Общинския съвет адвокат Хари Харалампиев, който беше начело на листата "Тодор Попов за Пазарджик", защити кмета, като цитира публикации в местни медии, че Тодор Попов е най-успешният кмет на България.

"За да бъде обявен за такъв - значи има защо. Някои, които загубиха кметски пост, са много недоволни, затова има такава злост", коментира Харалампиев, като заяви, че не е бил в селския имот на кмета и не е негова работа да знае откъде той има средства за него.

Източник: Би Ти Ви