Алкохолът, цигарите и депресиите са едни от основните вредители на добрия секс

Aлкохолът

Aлкохолът разгорещява страстите и разпалва сексуалните ни фантазии, но е по-добре да го избягваме. Освен, че човек става физически не издръжлив, той губи концентрация и извършва неадекватни движения, които биха могли да съсипят всеки един интимен момент.

Тютюнопушенето

Тютюнопушенето води до намаляване на притока на кислород по кръвоносните съдове. В следствие на това се получават спазми, които понякога се отразяват на ерекцията. Ако спрете цигарите, не само ще подобрите сексуалния си живот, но и ще помогнете за цялостното си здравословно състояние. 

Стресът

Породен от депресивни състояния или изтощение от работа, този вредител до такава степен ни изцежда, че единственото желание, което ни сполетява е това за сън. Дори и да отделете малко време за любовни ласки, вие не можете да се насладите изцяло на акта и той се превръща не в удоволствие, а в задължение. За да се преборите с този вредител, понякога се налага и лекарска помощ.

Виж още: Наръчник на летния флирт

Тонизиращите напитки

Трябва да внимаваме с употребата на тонизиращите напитки. Кафето, колата и енергийните напитки се превръщат в сексуални вредители, поради съдържащия се кофеин в тях, който в прекомерни дози, води до хормонален дисбаланс и при двата пола.

Преяждането 

Преяждането също вреди изключително много на сексуалните ни занимания. Претъпканият стомах ни кара да преосмислим всички планове за интензивни движения, защото заетото ни с храносмилане тяло не може да поеме още едно натоварване. И така ние оставаме мързеливо да си лежим. Към тази графа можем да отнесем и последствията от системното преяждане – наднорменото тегло и затлъстяването.

Виж още: Колко продължава идеалният секс?