Българският отбор надхитри "Партизан" и сега е поставен в плейофите на надпреварата за влизане в турнира на богатите

В мач реванш от предварителните кръгове на Шампионската лига българският шампион "Лудогорец" завърши наравно 2:2 с "Партизан" (Белград) и се класира за баражите на най-престижния клубен турнир.

В първия мач двата отбора не успяха да си вкарат голове и с отбелязаните попадения на чужд терен българите продължават напред в турнира.

Виж още: "Лудогорец" с нов треньор преди реванша в Белград

През първото полувреме на мача "Лудогорец" поведе още при първата по-сериозна опасност пред вратата на "Партизан", след като защитникът на сърбите Бранислав Трайкович си отбеляза автогол. Само три минути по-късно, в 22-рата минута на мача, Марселиньо вкара втори гол за "Лудогорец".

Домакините обаче не закъсняха с отговора си и в 30-ата минута Шкулетич се възползва от грешка в отбраната на нашите и намали резултата на 1:2. В 35-ата минута отново Шкулетич надхитри защитата на "Лудогорец" и изравни резултата.

В 40-ата минута "Партизан" останаха с 10 души след червен картон за Бранислав Трайкович, който удари без топка Роман Безяк.

Виж още: С Лига Европа бяхме дотук

Второто полувреме предложи равностойна игра, като единственото по-сериозно положение беше пред "Лудогорец", когато в 54-тата минута Върджил Мисиджан удари гредата след пряк свободен удар. При добавката Роман Безяк също нацели страничния стълб.

На жребия за баражите за влизане в Шампионската лига "Лудогорец" е поставен. Това означава, че нашите се изправят срещу един от следните отбори: "Марибор" (Словения), "Легия" (Полша), "Слован" (Словакия), "Малмьо" (Швеция) и "Олборг" (Дания). Преминаването в групата на поставените се случи благодарение на факта, че някои от фаворитите с по-добър коефициент от "орлите" отпаднаха и това даде път на "Лудогорец". Жребият е на 8 август.

Отборът от Разград ще прибере поне 2,1 млн. евро, след като достигна до баражите за влизане в Шампионската лига. Ако българите успеят да влязат в груповата фаза на Шампионската лига, ще спечелят минимум 8,6 млн. евро.