ФИФА оповести и кои са вкарали най-добрите голове на световното по футбол

Идеалната единайсеторка, т.нар. "дрийм тим", е определена не от чиновниците във футболната централа, а с гласуване на запалянковците, които са се регистрирали в онлайн клуба на FIFA.com.

Затова не е изненада, че в отбора мечта фигурират четирима бразилци - и нито един холандец, макар че "лалетата" надвиха домакините в мача за третото място с класическото 3:0.

Фотогалерия: Мондиал 2014 - герои и голмайстори

Въпреки че допусна толкова много голове във вратата си - цели 13, Бразилия е представена от трима защитници: Марсело, Тиаго Силва и Давид Луис, а контузената им звезда Неймар все пак е намерил място в нападението, където е и капитанът на Аржентина, носителят на "Златната обувка" за най-добър играч на световното Лионел Меси.

Бразилската десетка Неймар се спрягаше за голмайстор, но напусна световното първенство преждевременно след тежка контузия в четвъртфиналния мач

Видео: Най-красивите голове от световното, превърнати във флипбук анимация

На вратата е избраният за страж номер 1 на шампионата Мануел Нойер (Германия), а националният селекционер на бундестима Йоахим Льов е най-добрият старши треньор.

Носителите на титлата от Бразилия 2014 имат по един топиграч и на останалите постове: Матс Хумелс в защита, нападателят Томас Мюлер, който се нареди на второ място по вкарани голове, и Тони Кроос в полузащита.

Фотогалерия: Германия - новият световен шампион по футбол

Полузащитната линия допълват аржентинецът Анхел ди Мария и колумбиецът Хамес Родригес, който стана голмайстор на мондиала, а неговото първо точно попадение срещу Уругвай бе провъзгласено за най-красивия гол (вж. във FIFA.com сборния клип с най-вълнуващите голове в турнира).

Хамес Родригес в двубой с бразилеца Паулиньо в четвъртфиналния мач от световното по футбол между двата латиноамерикански тима на стадион "Кастелао" във Форталеса, 4 юли 2014 г. Младата звезда на Колумбия, който на 12 юли навърши 23, вкара гол в 80-ата минута, но фаворитите за титлата надделяха с 2:1 и той напусна мондиала със сълзи на очи