Може и да ви се стори невероятно, но има приятен начин да се освободите от няколко наднормени килограма само за три дни

Лесно е - хапвайте около 750 г зеленчуци, малко белтъчини и нискомаслени продукти всеки ден. Ползата е двойна: ще свалите до два килограма, организмът ви ще се снабди с витамини, а кожата ви ще стане еластична и гладка.

Сутрешен старт - станете рано, отворете широко прозорците и пуснете свежия въздух у дома. Така тялото ще се събуди и по-лесно ще се настрои на работна вълна.

Виж още: Защо французойките не са дебели?

Движение - 10-минутна гимнастика сутрин е напълно достатъчна, за да помогнете на разграждането на мазнините.

Консумирайте по един грам витамин С дневно, най-добре във вид на цитрусови плодове.
За да изведете мазнините от организма, изпивайте по 1-2 литра минерална вода на ден.

Отслабвайте, докато спите - в това благодатно за организма време се активизират хормоните, които спомагат за топенето на мазнините. Те се изработват от аминокиселини, които се съдържат в млечните продукти. Затова преди сън е добре да изпивате чаша нискомаслено мляко.

Виж още: 10 признака, че недоспиването вече ни пречи

Зеленият цвят помага - някои американски диетолози съветват да се консумират предимно зелени плодове и зеленчуци: зелени ябълки, киви, краставици, чушки, зеле.

Защо са полезни плодовете и зеленчуците?

Ябълките регулират съдържанието на захар в кръвта. Идеалният вариант е да хапвате минимум две ябълки дневно.

Ягодите насищат организма с витамини и съдържат минимум калории. Крушите активират работата на стомаха и извеждат излишните течности. Кивито е безценен източник на витамин С, полезно е за костите, нервната система и сърцето.

Краставиците са богати на минерали. Морковите съдържат пектин и витамин А, а доматите - минерали, витамини А и С. В цветното зеле и броколите има много витамин С, те активизират топенето на мазнините.

Отслабвайте според хороскопа

Как да изберете най-благоприятното време за спазване на диета? Астролозите съветват да се съобразите със зодиакалния си знак. За Овен и Скорпион подходящ ден за диета е вторник, за Телец и Везни - петък, за Близнаци и Дева - сряда, за Рак - понеделник, за Лъв - неделя, за Стрелец и Риби - четвъртък, за Козирог и Водолей - събота.

Виж още: Храна за всяка зодия