Еднакво талантлива актриса и певица, Джей Ло издава осми студиен албум в навечерието на своята 45-годишнина... и изглежда все така секси, както и едно време. Припомнете си с видеоклипове различните периоди в музикалната й кариера, още от 1993-та насам

На стадиона в Сао Пауло, където тези дни се откри световното по футбол, тя демонстрира отлична форма и ни накара да се чудим дали в това не е замесена магия, както при героините от "Смъртта й прилича". (Все пак след малко повече от месец навършва 45!)

Най-хубавата част от церемонията, възкликнаха дори спортните издания въпреки отвратителния звук в прякото тв предаване. Двете с Клаудия Лейте, наричана "бразилската Бритни Спиърс", имат 11 години разлика във възрастта, но в идентичните си тоалети - дълги развети коси, блестящи трика, голи бедра и високи токчета - изглеждаха почти като близначки.

Видео: Джей Ло се натиска с Рики Мартин и Дейвид Ганди

Това не е първата поява на Дженифър Лопес на международен футболен форум - видеото към ранния й хит Let's Get Loud, написан от друга латинодива, Глория Естефан, е заснето на стадион "Роуз боул" в Пасадина, щата Калифорния, на финала от световното по футбол за жени през 1999 г.

Джей Ло, която по онова време вече е актриса, започва с успех паралелна певческа кариера в края на XX век. Своята роля изиграва тогавашният й приятел, продуцентът Пъф Деди, доскоро най-състоятелният рапър в света според сп. "Форбс" - макар че предпочитаният от нея тип мъже са танцьорите, каквато е била и тя самата.

Видео: Джей Ло танцува с Питбул и новото си гадже

Нейните появи в музикални клипове в качеството й на статистка и танцьорка датират още от That's the Way Love Goes (1993) на Джанет Джаксън.

Дебютният й албум On the 6, откъдето е Let's Get Loud, е последван от J.Lo (2001), който засега е най-успешният продукт на музикалната й кариера. По същото време излиза и романтичната комедия "Сватбеният агент", където Джей Ло си партнира с Матю Макконъхи.

Виж още: Най-горещият латино

Ain't It Funny е трети сингъл от албума, а черно-бялото видео в цигански стил е заснето от топфотографа Хърб Риц.

Третият албум, This Is Me... Then (2002), излиза по времето, когато вече е сгодена за холивудската звезда Бен Афлек. Той се появява в автобиографичния й клип Jenny from the Block; двамата снимат заедно и филма "Трудна свалка" (Gigli, 2003), който обаче се проваля с гръм и трясък, като се отразява зле не толкова на нейната, колкото на кариера.

Въпреки фиаското тя балансира успешно между филмовите роли и певческите изяви. Пример за това е във видеото към третия сингъл от албума, I'm Glad, който пресъздава в по-малко от пет минути кинохита от 80-те "Флашданс".

Режисьор е друг именит моден фотограф - Дейвид Лашапел, а фактът, че Джей Ло копира изпълнителката на главната роля Дженифър Бийлс, води до съдебен иск от Морийн Мардър, прототип на героинята й.

В следващите си видеоклипове - като Get Right от четвъртия й студиен албум Rebirth (Прераждане, 2004), Джей Ло продължава да напомня, че е актриса, като тук влиза в няколко различни превъплъщения.

Виж още: Горещи клипове от режисьора на "Възпламеняване"

Режисьор е Франсис Лорънс, екранизирал предишни нейни хитове като Waiting for Tonight (1999) и Play (2001), а напоследък известен най-вече с "Възпламеняване" и следващите два филма по трилогията романи "Игрите на глада". 

Me Haces Falta е втори сингъл от испаноезичния й албум Como Ama una Mujer (2007), на който тогавашният й съпруг Марк Антъни е копродуцент - а в случая и композитор. 

Видеото има сюжета на късометражен филм и на финала се оказва, че героинята й е ФБР агент под прикритие - роля, която определено й отива.

Всъщност Джени, макар и родом от нюйоркския квартал Бронкс, не забравя своите латиноамерикански (пуерторикански) корени, особено по времето, когато е омъжена за Марк Антъни. Дует с него - No Me Ames, се съдържа още в дебютния й албум On the 6, а когато стават двойка, имат и други съвместни изяви.

Виж още: Джей Ло поведе на бившия си

Една от тях е Escapémonos, която всъщност вдъхновява Лопес да запише цял испаноезичен албум. Двамата представят песента и на наградите "Грами 2005", а декорът на сцената възпроизвежда спалнята и брачното им ложе.

Официалната песен на мондиал 2014 We Are One (Ole Ola) не е първата й колаборация с Питбул, когото тя нарича "брат ми". Кубинският рапър е участвал в няколко нейни хита, между които Live It Up, Dance Again и On the Floor, основен сингъл от седмия й албум Love? (2010) и един от рекордьорите в YouTube, гледан над 750 млн. пъти.

I Luh Ya Papi (с Френч Монтана) е пилотен сингъл от новия й албум A.K.A., нейният осми студиен проект, който излиза в навечерието на лятото. Сред гост-звездите са още Ти Ай, Иги Азалея, Рик Рос и, разбира се, Питбул.

Още първият откъс от клипа към съвместното им парче Booty показва, че фокусът пада върху най-известната част от тялото на Джей Ло, застрахована според слуховете за 27 млн. долара... Не, не е бюстът.