Японски упражнения за корекция на гръбначния стълб, които няма да ви отнемат повече от пет минути на ден.

Тази лесна техника ви позволява да върнете гръбначния си стълб в естествено положение и да промените контурите на тялото си,  ще ви осигури по-тънка талия и по-изправен гръб, пише Framar.bg.

1. Направете кърпата на стегнато руло с дебелина 7-10 см и дълго най-малко 40 см. Превържете я със здрав конец, за да не се развива.

2. Легнете на стабилна хоризонтална повърхност (мекото легло не е подходящо), може и на земята.

3. Поставете сгънатата на ролка кърпа под кръста си, точно на противоположната страна на пъпа (това е важно).

4. Поставете краката си на ширината на раменете и наклонете стъпалата си навътре, така че палците да се докосват помежду си, а петите да са на разстояние 20-25 см.

5. Протегнете ръце зад главата си, обърнати с дланите надолу, така че малките пръсти да се докосват. Позата е доста неудобна, ако ви е трудно да изпънете ръцете си напълно, не се притеснявайте. Основното нещо, в което трябва да се уверите, е че пръстите на краката и малките пръсти на ръцете се докосват.

6. Останете в това положение в продължение на 5 минути.

Ако сте направили всичко както трябва, вашият скелет ще започне веднага да приема естествената си форма. Постепенно ще чувствате корема си много по-плосък, а гръбнака много по-строен. Ако ви е прекалено трудно веднага да стоите по 5 минути на ден в това положение, започнете с 1-2 минути и постепенно увеличавайте времето. Резултатите ще бъдат видими след не повече от месец.

Виж още: Няколко елементарни начина да направим живота си по-малко вреден