Един от най-заклетите ергени в Холивуд е сгоден за ливанската адвокатка Амал Аламудин, твърди сп. Us Weekly

Джордж Клуни вече е бил женен - в края на 80-те той сключва бърз брак в Лас Вегас с колежката си Талия Болсъм, настояща съпруга на Джон Слатъри ("Момчетата от Медисън авеню"), но се развеждат през 1993-та, малко преди да изгрее в сериала "Спешно отделение".

Оттогава насам актьорът формулира недостижим идеал за жена, събрал качествата на най-прочутите му екранни партньорки: фигурата на Мишел Пфайфър, смеха на Никол Кидман, характера на Джулия Робъртс, амбицията на Дженифър Лопес. Чувството за хумор също е задължително.

Сред интимните му партньорки напоследък бяха британската тв водеща Лиза Сноудън, италианската актриса и модел Елизабета Каналис (Италия), французойката Селин Балитран, риалити звездата Сара Ларсън, както и хърватската манекенка Моника Якишич, свързвана след това с херцога на Йорк, принц Андрю.

Последните две години Клуни изкара с бившата кечистка Стейси Киблър, която вече е омъжена за друг и чака бебе, а сп. "Пийпъл" я нареди в актуалния си списък с най-красивите личности в света.

Клуни и Стейси на червения килим преди "Оскарите", 2012 г.

Завоеванията на Клуни сред колежките му включват още Рене Зелуегър, настоящата г-жа Джон Траволта - Кели Престън, Криста Алън.

Новата изгора на актьора е на 36, с 16 години по-млада от него. Родена е в Бейрут, в семейството на журналистка и университетски преподавател по икономика, но заради войната родителите й емигрирират в Лондон, когато е едва 2-годишна.

Завършила е колеж в Оксфорд и право в Ню Йорк, а сега работи в областта на международното и наказателното право и защитата на човешките права. С Джордж, който също има интереси в тези сфери, са заедно от миналата есен.

Източници на Us Weekly твърдят, че това е най-стабилната връзка на Клуни - с мила и интелигентна жена, която демонстрира самостоятелно мислене и има собствени идеи.

Доскоро самият той твърдеше, че след като вече се е пробвал като съпруг, няма желание да повтаря, защото не става нито за брак, нито за деца.

На 6 май актьорът навършва 53, а ето как е изглеждал като двойно по-млад - в токшоу по повод участието му в ситкома The Facts of Life в средата на 80-те.