Дизайнерката Лорен Скот, с която фронтменът на "Ролинг стоунс" ходеше от 2001-ва насам, предпочете смъртта пред фалита. Все още не мога да си обясня как се стигна дотук, коментира той, а групата отмени следващите си седем концерта

Задлъжнялостта на Лорен Скот се сочи като основна причина за самоубийството й. Според източници във Великобритания, където е базиран нейният бизнес, тя имала да изплаща на кредитори над 7,5 млн. долара, а активите й били на стойност под 2 млн.

Този сезон дизайнерката пропусна лондонската седмица на модата заради "забавяне в процеса на производство". Отчетите на фирмата й сочат, че от 2009 г. насам дългът е нараснал лавинообразно.

Лорен Скот е официална приятелка на Мик Джагър от 2001 г. насам. След новината за кончината й "Ролинг стоунс" отмениха седемте концерта от австралийското си турне, което трябваше да започне тази сряда в Пърт. Той вече бил в Австралия, когато научил за нещастието, и останал "шокиран и напълно съсипан", а по-късно коментира в личния си сайт:

"Все още не мога да си обясня защо любимата ми - и мой най-добър приятел - сложи край на живота си по такъв трагичен начин. Прекарахме чудесни години заедно и живяхме прекрасно. Тя имаше страхотно присъствие, далеч не само аз се възхищавах на таланта й. Трогнат съм от почитта, която хората й отдават, както и от отправените към мен съболезнования. Никога няма да я забравя."

Мик Джагър и останалите от "Ролинг стоунс" при пристигането им в Австралия

Миналата година сър Мик отново се нареди сред най-богатите музиканти във Великобритания, а състоянието му се оценява на 200 млн. лири стерлинги. И на 70 години обаче той продължава да изнася концерти.

Мнозина си задават въпроса можел ли е Джагър да предотврати фалита на приятелката си. Според запознати тя била прекалено горда, за да приеме парите му - и предпочела да сложи край на живота си, като се обеси с шал в своя апартамент в Манхатън, месец и нещо преди 50-ия си рожден ден на 28 април. Преди това пуснала есемес на асистентката си, с който я повикала на адреса.

Макар че от дете обичала да шие и преправя дрехи, за да ги пригоди към своя ръст, кариерата на Лорен Скот, чието истинско име е Луан Бамбро, започва като модел. За неин откривател в средата на 80-те се смята Брус Уебър, който я забелязал, докато снимал рекламна кампания за "Калвин Клайн" в родния й щат Юта.

Впечатлен от дългите й крака, фотографът я убедил да се пробва на модния подиум в Париж. Там високата над 1,90 м американка дефилира за големи марки като "Шанел" и скоро сменя името си на L'Wren Scott. Десетилетие по-късно тя вече се занимава с дизайн и стайлинг на фотосесии, а през 1996 г. е художник по костюмите на филма с Елизабет Хърли "Диаболично".

Превръща името си в собствена модна марка през 2006 г., след неуспешни опити да открие идеалната малка черна рокля - Little Black Dress, както се нарича първата й колекция. Тоалети нейно дело са носили актриси като Сара Джесика Паркър, Никол Кидман, Пенелопе Крус, Ейми Адамс.

това облеклата й не се купували, а тя била все по-притеснена, че няма как да плаща на доставчици и служители.

Лорен Скот, фотографирана за британския "Вог" от Брайън Адамс

Сред личностите от модата и шоубизнеса, които поднесоха своите съболезнования, бе и рокзвездата Брайън Адамс, заснел с нея фотосесия за британския "Вог" преди няколко години. Тя беше необикновено талантлива красавица, която беше отдадена на мъжа до себе си и своя тесен приятелски кръг, казва за нея музикантът.

Нейната последна колекция, освен миналогодишната й работа с Banana Republic, беше представена в Лондон през септември. Стилът й за предстоящия сезон пролет-лято бе определен като "женствен и бляскав, но с лек рокаджийски уклон".