Такъв ще е специалитетът, с който от 20 февруари се открива вторият сезон на "Черешката на тортата" по Нова тв. Готвач номер 1 е Дидо от "Д2", следван от Рут, Нона, Алекс и Мага

Февруари явно е кулинарен месец - след вчерашния старт на Kulinaria.bg от понеделник, 20-и, се завърта вторият сезон на "Черешката на тортата".

От Нова телевизия определят началото като артистично, люто и екстравагантно, като анонсират и първите петима участници.

Сезона ще открие фротменът на "Д2" Дидо, който ще готви типично зимно - много люто - меню, но не от добруджанския, а от индийския край. Пържената краставица ще е основна в менюто, а рокпевецът, естествено, ще е подготвил и музикални изненади.

Вторникът е в ръцете на актрисата Алекс Сърчаджиева, която водеше и риалити шоуто "Фермер търси жена". Тя залага на еленско, сланина и туршия, които гостите й ще поливат домашно вино и ракия. Това е дебютът на актрисата в кухнята, но кулинарните й умения изненадват, а вечерта завършва... върху масата.

В сряда зрителите ще видят в ролята на домакиня Нона Йотова, която приготвя богато интернационално меню: турска салата, скариди, пиле по шопски, свинско с кисело зеле, а за финал - тирамису. Певицата, актриса и съпругата на бившия вътрешен министър Богомил Бонев ще изненада със специалния си гост - финалиста от X Factor, 14-годишния Богомил Бонев.

Кулинарните си умения в четвъртък ще доказва най-младата участничка - Рут Колева, която се оказва най-опитна в кухнята, а на вечерята кани група, която вдига на крак дори съседите...

Петъкът е за Магомед Алиев - Мага. Съдията в X Factor ще разходи гостите си в своето звукозаписно студио, ще ги запознае с жената до себе си, ще сготви пред очите им и ще постави финал на седмицата, като приготвя круши, варени във вино.

"Черешката на тортата" тръгва от 20 февруари всеки делничен ден от 20 ч. по Нова телевизия.