Толкова са изкарали за година трите лица на популярния ситком по Си Би Ес, които влязоха в актуалния Топ 10 на най-високоплатените актьори в телевизията.

Списъкът, съставен от сп. "Форбс", взима предвид данни за периода от юни 2012 до юни 2013 г. Номер 1 в списъка е новият титуляр в "Двама мъже и половина" Аштън Къчър, който е прибрал 24 млн. долара - по милион за всеки епизод от сезон 9.

Сериалът, който понастоящем се намира в своя 10-и сезон, е позагубил високия си рейтинг, но все още има статута на златна кокошка.

Виж още: Най-печелившите актьори от сериалите

Огромното възнаграждение на Аштън Къчър му позволява да се посвети на другата си страст - инвестиране във високотехнологични компании като Airbnb, Foursquare и Path. Връзките в Силиконовата долина обаче не подпомогнаха успеха на филма му за покойния Стив Джобс, отбелязва "Форбс" и припомня, че биографичният "Джобс", където Аштън се превъплъщава в основателя на "Епъл", е събрал от касите на кината на САЩ едва 16 млн. долара.

Останалите двама мъже от заглавието на сериала също са в десетката, като общият хонорар на тримата надхвърля 55 млн. долара. На второ място се нарежда Джон Крайър, който е в сериала от самото начало като Алън Харпър, братът на безпътния Чарли. Къщата на плажа в Малибу продължава да е негов дом и при новия собственик, а миналата година актьорът спечели втората си награда "Еми".

Порасналото хлапе Ангъс Т. Джоунс заема седмото място с 11 млн. долара, въпреки понамалялото му присъствие на екрана - и перспективата да изчезне съвсем заради някои негативни коментари на младия актьор по адрес на сериала.

През изминалия сезон героят му Джейк Харпър имаше флирт с Майли Сайръс, но в актуалните епизоди на неговото място беше вкарана актрисата Амбър Тамблин ("Д-р Хаус") в ролята на братовчедката му Джени. Новопоявилата се дъщеря на "чичо Чарли" е пълно копие на баща си и е наследила от него страстта към шоубизнеса, алкохола, дори... жените.

Трети в списъка на "Форбс" е тв легендата Рей Романо ("Всички обичат Реймънд") с 16 млн. долара годишно, благодарение на появата му в новия сериал "Бащинство" (Parenthood) и озвучаването на главния герой - мамута Мани, в анимационната поредица за големия екран "Ледена епоха".

Четвърто-пето място с 15 млн. долара си поделят Марк Хармън ("Военни престъпления") и Нийл Патрик Харис ("Как се запознах с майка ви", понастоящем във финалния си сезон 9). Първият е ветеранът в списъка, на 62, и сериалът му е най-гледаният в света; вторият неотдавна беше водещ на наградите "Еми 2013", а освен това се снима в "Смърфовете" и продължението му от тази година.

Нийл Патрик Харис като Барни Стинсън, с вратовръзка на патенца, с останалите главни действащи лица в "Как се запознах с майка ви", чийто предпоследен, осми сезон върви премиерно у нас по "Фокс" от 7 октомври, всеки понеделник от 21,50 ч. с два епизода

Шести с 13 млн. долара е "д-р Блян" - Патрик Демпси от медицинската драма "Анатомията на Грей", чийто сезон 10 върви в момента зад Океана.

Неотдавна екранната му партньорка Елън Помпео разкри, че именно тя е станала причина героинята й д-р Мередит Грей да започне връзка с неговия персонаж, неврохирурга Дерек Шепърд. Първоначално създателката на сериала Шонда Раймс планирала да я "сватоса" с афроамериканеца д-р Бърк (Исая Уошингтън), но актрисата не искала да пресъздава на екран семейното си положение, тъй като съпругът й, музикалният продуцент Крис Айвъри, също е цветнокож...

Чаровният брюнет Патрик Демпси до Елън Помпео (в средата) и останалите си колеги на рекламен фотос за сезон 7 на сериала, излъчван у нас по "Фокс лайф".

Звездата на друг комедиен сериал - Тим Алън от "Последният мъж на света", дели с Ангъс Т.Джоунс седмо-осмо място с 11 млн. долара. Любопитното е, че подобно на Рей Романо той също печели от озвучаването на култови анимационни филми - "Играта на играчките", където дава гласа си на астронавта Баз Светлинна година.

Финалните епизоди на "Декстър" засне следващият в списъка - Майкъл Хол, спечелил за година 10 млн. долара като героя от заглавието. Толкова е получил и някогашната звезда от "Двама мъже и половина" Чарли Шийн, който се радва на успех с новия си ситком Anger Management (Психаротерапия).

Началото на края за Декстър в изключителния финален сезон 8 от сериала, който приключи в САЩ с идването на есента, започва у нас от 2 ноември по "Фокс", всяка събота след 22,30 ч. След като среща психиатърката, която е помогнала на Хари да създаде правилата, Декстър (Майкъл Хол, в средата) трябва да се сблъска със собствените си мрачни корени. Само едно е сигурно - някой ще се срещне със Създателя си.