На Голяма Богородица се хапва пилешко и грозде, но от Kulinaria.bg предлагат да ги обединим в наглед еклектична комбинация

Продукти:

2 картофа
800 г гроздови зърна, без семки
1 с.л. мащерка, ситно нарязана
1 пиле, около 1 кг
3 с.л. зехтин
2 с.л. коняк
2 с.л. разтопено масло
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смесваме коняка и зехтина, разбъркваме ги добре и намазваме цялото пиле.

Слагаме пилето в намаслена тава с гърдите нагоре и го поръсваме с мащерката.

Потапяме гроздето и нарязаните картофи в маслото, изваждаме ги и ги нареждаме около пилето.

Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.

Печем около час в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Изваждаме от фурната, разпределяме на порции и сервираме.

Още рецепти ще откриеш в Kulinaria.bg.