Пенка стана първата изгонена от Двореца на риалити шоуто, но бе върната инкогнито в Тъмницата

Огненият характер на претендентката от Ботевград и нейният хъс за победа се оказаха най-силните й оръжия и Пенка получи втори шанс да си извоюва място сред финалистките.

Самоопределилата се като "циганка, ама с бандерол" смугла хубавица беше върната в Тъмницата, откъдето миналия понеделник започна и участието й в конкурса.

Там я очакваха наказаните близначки Моника и Вероника, които бяха изпратени зад решетките, защото нарушиха регламента на шоуто и два пъти гласно обсъждаха номинациите.

Докато трите обитават Тъмницата, пред Пенка стои предизвикателството да предаде на русенките хъса си за победа и силната си мотивация за спечелването на короната. От успеха на задачата зависи връщането на ромката обратно в Двореца.

Преди да бъде номинирана за изгонване, Пенка бе коронясана от Евгени Минчев за "Мис Дворец". Дотам се стигна, след като претендентките получиха задача от ментора си да се подредят сами по красота от 1-во до 18-о място - и ромката се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, без изобщо да му мисли или да чака чуждо мнение

Ваня, Вили и Велина, които се спасиха на елиминациите, се върнаха при останалите принцеси след много сълзи и емоции. С най-малко отрицателен зрителски вот - едва 9,2%, се прибра Ваня. Тя обаче преживя най-силните емоции в студиото на водещите Кирил Ефремов и Камелия. 

След като пребори страха си от тъмното и успешно се справи със задачата си да разпознае съдържанието на четири кутии в непрогледен мрак, пловдивчанката се изправи и пред трагедията на живота си.

Със сълзи - както в нейните, така и в очите на баба й, която я е отгледала, - тя за пръв път след 16 години чу на видеозапис изповедта на баща си. Човекът, отнел живота на майка й Емилия, когато Ваня е била едва 3-годишна, декларира пред камерата, че иска да види и прегърне дъщеря си и ще я подкрепя до финала. Тя обаче бе категорична, че не желае нито да вижда, нито да чува родителя си.

Ваня изгледа записа, седнала между гостите в студиото - диджей Дамян, Маги Желязкова и Бориса Тютюнджиева

След нея на изпитание беше подложена Пенка, за чието изгонване гласуваха 48,2% от зрителите. Ромката трябваше да пребори страха си от летене, но вместо уплашена, слезе от самолета разплакана от щастие и благодари на екипа, че са изпълнили детската й мечта.

Фотогалерия: Кой кой е в "Мис България 2013"

Велина пък трябваше да се справи със страха си от кръв. Тя изтърпя разкрасителна процедура за лице, на каквато се е подлагала самата Екатерина Велика. След като се справи геройски, се оказа, че кръвта не е била телешка, а боя, използвана във филмови продукции.

Задачата пред Вили бе определена като "караоке на страха". Докато пееше любимата песен на баща си - "Може би" на "Сигнал", тя трябваше да пъхне ръка в четири покрити кутии и макар да се надяваше вътре да няма змии, точно това я очакваше в първата кутия.

Блондинката изпадна в лека истерия и отказа да провре ръката си в която и да било кутия, а след края на изпълнението си заяви, че е готова да си тръгне, защото смята, че шоуто не е за нея. Това емоционално решение донесе доста негативен вот за бившата приятелка на шампиона по мотоциклетизъм Ангел Караньотов и тя събра 30,9% отрицателни гласове.

Водещите на преките предавания Кирил Ефремов и Камелия асистират на Вили в караокето на страха

Междувременно зад стените на Двореца кандидат-миските са се разделили на два лагера - млади и стари, а хигиената и домакинските навици карат Звезделина да критикува по-неопитните си конкурентки.

Напрежението се нагнетява и от поредната задача на момичетата - да осигурят хранителни провизии за цяла седмица, като преди това издържат две изпитания. Чрез тях принцесите ще излъчат двете най-достойни, които ще излизат за кратко от Двореца и ще пазаруват за всички.

Ежедневните епизоди на "Мис България 2013" (MissBulgaria.tv) се излъчват в праймтайма на Тв7, а тази сряда - от 22,30 ч., веднага след мача между "Лудогорец" и братиславския "Слован".