Знаем, че "краят на света" мина, но ние ти предлагаме двадесет неща, които трябва да направиш преди да умреш:

1. Посети Париж или Ню Йорк. Тези градове носят една неповторима мистика в себе си, която заслужава да се види и да се усети. 

Мария Шарапова (Русия) позира край Айфеловата кула в Париж с купата от откритото първенство на Франция по тенис "Ролан Гарос". На финала на 9 юни 2012 г. тя победи италианката Сара Ерани и стана шестата тенисистка, печелила всички турнири от Големия шлем

Виж още: Годината в пътешествия

2. Посети страна по твой избор от Третия свят. Досегът с този свят ще те накара да се замислиш за истински стойностните неща в живота.

3. Отиди на почивка сам. Само Tи, твоя Милост и твоето Аз. Всеки има нужда да прекара малко време сам със себе си и с мислите си, без да бъде обезпокояван. Направи го и няма да съжаляваш. Ще почувстваш какво е да си наистина отпочинал.

Хиляди ентусиасти с червено-бели шапки се гмурнаха в Северно море на плажа в холандския курорт Схевенинген на 1 януари 2012 г.

4. Стани доброволец в някоя организация, чиято кауза наистина те вълнува. Отдели от времето си и средствата си да я подкрепиш. Но не се дръж като голям разбирач, а просто си върши работата и вложи сърце в нея.

5. Направи добро на някой възрастен човек по улицата – купи му обяд, помогни му да се качи в тролея, занеси пазарската му чанта до тях и т.н. 

6. Подари на приятел някоя своя вещ, на която той много се кефи - книга, часовник, дреха, просто така. Ще си направил един мил жест, който е стоплил душата на другия.


Червена рокля от тюл (1959 г.), носена в наши дни от Дженифър Анистън, е сред над 130-те тоалета на италианския моделиер Валентино от гардероба на кралски особи и холивудски звезди, показани на изложба в Лондон през есен-зима 2012/2013

7. Откажи се от нещо, което обичаш. Може да е любима напитка, храна, играчка, телевизионен сериал и т.н. Знаем, че е трудно, но това ще те направи по-силен човек.

8. Направи комплимент на някого, който изобщо не те привлича. Например жената, която ти се усмихва от вестникарската будка, без дори да я харесваш или познаваш, а просто така, защото е хубаво някой да ти подари една непринудена усмивка.

9. Напиши любовно писмо, ръкописно при това. Ако си писал бележки в училище, не се брои. Трябва поне веднъж в живота си да напишеш истинско любовно писмо, в което да си излееш душата, да кажеш на другия какво изпитваш към него.

10. Напиши книга. Не всеки е роден да бъде писател, но всеки може да се опита да излее чувствата си на белия лист хартия. Опитай и ти!

11. Направи си стена пълна със снимки. Закачи си снимки с любими хора. Направи си една стена, от която любовта ще ти проговори.

12. Научи се да танцуваш валс. Само тогава ще усетиш истинската магия на класическата музиката и ще я оцениш по достойнство.

13. Ако никога не си ходил на опера, трябва да го направиш поне веднъж. Ако го направиш веднъж, повярвай ни, ще го направиш и втори път. Изборът на подходяща дреха за опера е само един от много приятни аспекти на цялото действие.

14. Купи си антика. Вземи си един ден почивка, за да обиколиш по антикварните магазини. Намери уникалния екземпляр, който чувстваш, че е ти е сродна душа. Купи го и го занеси вкъщи.

15. Намери си хоби, ако нямаш. Всеки човек трябва да има най-малко едно хоби. Можеш да колекционираш картички, часовници, марки и т.н. Няма по-голямо удоволствие за ума от това да си стоиш кротко вкъщи и да си редиш колекцията.

16. Стой буден цяла нощ, но просто така безцелно, напротив, идеята е да "изгубиш" времето си в нещо, което ти доставя удоволствие и те прави щастлив. След като си прекарал цяла нощ в приятни занимания, единственото, което ти остава, е да посрещнеш изгрева и да си легнеш с блажена усмивка на лицето.

17. Направи истинско парти. Това означава да подготвиш всеки малък детайл. От това в каква форма да са нарязан филийките за сандвичи до аромата на свещите. Избери подходяща музика за партито, ако е нужно, наеми диджей. Помисли за дрескод, ако някой дойде без задължителното облекло, трябва да си готов с наказанието. 

18. Стани майстор в правенето на омлет. Може да ти звучи смешно, но всеки уважаващ себе си човек трябва да знае как да забърка най-вкусния омлет на света с остатъците от храна в хладилника.

19. Направи нещо диво, различно, нестандартно, което не е характерно за теб - скочи с бънджи, купи си смешна шапка, облечи се като някой от своите идоли и т.н. 

20. Има още много неща, с които можем да допълним този списък, но предоставяме тази възможност на теб. Добави своето предложение в нашите "Коментари".