Номер 1 в годишния Топ 25 на списание GQ е Даниел Крейг, който имаше доста поводи да демонстрира своята елегантност покрай премиерата на новия филм за агент 007

Първи подгласник на актуалния екранен Джеймс Бонд е някогашната тийн звезда Зак Ефрон, който вече е на 25 и наскоро партнира на Никол Кидман в The Paperboy. Списанието определя стила на младия актьор като семпъл, но никога скучен, и го сочи като образец за обличане на мъже в неговата възраст.

Трети в класацията е Дейвид Бекъм, който отдавна има статут на модна икона, а синовете му се обличат по-добре от мнозина големи мъже. Тази година стилът му е станал по-изтънчен, както подобава на истински британски джентълмен.

Под номер 4 в списъка е Бруно Марс, еднакво елегантен и на червения килим, и когато пее, а около него дефилират "ангелите" на Victoria's Secret. Тази година певецът, продуцент и автор на песни има нов албум и се появи дори на корицата на сп. "Плейбой".

Други британски актьори - Юън Макгрегър и Робърт Патинсън, са съответно на пето и шесто място. 

Фотогалерия: Най-елегантните българи през 2009-2012

Седми според GQ е нашумелият Джоузеф Гордън-Левит, когото напоследък гледахме с поддържаща роля в "Черният рицар: Възраждане", една от най-добрите фантастики тази година - "Looper: Убиец във времето", където играе младия Брус Уилис, и като куриер в "Спешна пратка".

В пълния списък са още актьорите Мат Боумър (от колегите на Чанинг Тейтъм в "Професия: Стриптийзьор"), Арми Хамър ("Самотният рейнджър"), Райън Гослинг и "Невероятният Спайдърмен" Андрю Гарфилд, както и режисьорът Уес Андерсън, чийто Moonrise Kingdom откри кинофестивала Кан 2012.

Сред имената от попмузиката пък са фронтменът на Maroon 5 Адам Ливайн плюс няколко хип-хоп звезди: Джей Зи, Мос Деф, който вече ползва името Yasiin Bey, "новото лошо момче" Асап Роки и първия открит гей в жанра - Франк Оушън.

Преди тях в десетката са годеникът на Дженифър Анистън - Джъстин Теру (съсценарист на филми като "Железния човек-2" и "Рок завинаги") и Ник Джонас, най-малкият от тримата "Джонас брадърс", който тази година стана на 20.

Братята Джонас на Европейските музикални награди на MTV 2012: Ник (вляво), Джо и Кевин