Сценичните й изяви по традиция са забележителни, а сега тя е поканена да пее и в почивката между полувремената на най-гледаното тв предаване в САЩ - финала за купата по американски футбол, Супербоула

Тази година със задачата да забавлява зрителите беше натоварена Мадона, но пищното й шоу бе засенчено от средния пръст, който по-младата й колежка M.I.A показа пред камерите...

Фотогалерия: Шоуто на Мадона на Супербоул 2012

Най-запомнящите се кратки концерти на мача според MTV са изнасяли "Ю ту" (2002 г.), Принс (2007), Даяна Рос (1996), Майкъл Джексън (2003). Високо се оценява и гигът на "Темптейшънс", Куин Латифа, Смоуки Робинсън и "Бойс ту мен" - в чест на 40-годишнината на звукозаписната компания "Мотаун" (1997).

Бийонсе вече е пяла на Супербоула през 2004-та (видео), но в началото, когато се изпълнява химнът на САЩ. За най-велика обаче се смята версията на Уитни Хюстън от 1991-ва (видео).

 Уитни пее химна на САЩ преди мача Супербоул между "Ню Йорк джайънтс" и "Бъфало Билс" на стадион "Тампа", щата Флорида, 27 януари 1991 г.

Въпреки че американският футбол е популярен предимно зад Океана, шоуто на полувремето е сред събитията в попмузиката през първата половина на годината, а сред големите имена, канени досега, са били Пол Маккартни, Брус Спрингстийн, "Ролинг стоунс", "Ху".

Видеоклип: Мадона с M.I.A. и Ники Минаж - Give Me All Your Luvin' 

Тази година мачът се играе в Ню Орлиънс, щата Луизиана, а ето и снимката, с която Бийонсе анонсира участието си.