След дълъг работен ден ни очакват още задължения у дома, но винаги трябва да намираме време и за себе си.

Да си починем и да се поглезим. Да! Да подходим като егоисти за няколко часа и да направим нещо мило за собствената си персона.

Предлагаме ти 12 начина да се поглезиш и да се заредиш с нови сили за утрешния ден.

1. Вземи си гореща вана. Запали си няколко ароматни свещички в банята и изгаси директната светлина. Вземи си чаша с любима напитка. Пусни си музика на фон и се отдай на почивката. Ако нямаш вана, продължителен горещ душ пак върши работа. След това ще се почустваш като нов човек.


Банята - приятно място за почивка, от merkley???

2. Купи си дребни сладки. Но не какви да е, а от любимите си. В момента когато започнат да се топят в устата ти, ще се почувстваш много по-добре. Ако обичаш да готвиш, можеш да си направиш сам шоколадови трюфели по рецепта на Kulinaria. bg

3. Навън пече слънце, птичките пеят, тревата зеленее, а ти стоиш у вас. Направи усилие да се вдигнеш от дивана, да се обадиш на приятел и да отидете на някоя пейка в парка, за да се порадвате на хубавото време и слънцето да погали нежно кожата ви.

4. Прочети някоя книжка от детството си. Несъмнено в съзнанието ти ще изникнат прекрасни спомени от времето, когато сме били малки. Подчертай любимите си абзаци. Прочети ги отново, когато имаш време.

5. Нарисувай нещо. Няма значение, ако рисуваш зле. Рисуването успокоява и те ще те накара да забравиш за проблемите. 

6. Изгледай някой филм на ужасите, който никой не иска да види с теб, защото е загуба на време. Идеална допълнение към домашната прожекция е голяма купа с пуканки, които си приготвил сам.

Класически хорър и научнофантастични филми ще намериш и онлайн, в AXN Player.

7. Направи си огромен сандвич. Сложи всичко, което намериш в хладилника. Постави сандвича в кутия и си го вземи за обедната почивка в офиса. Да ти е вкусно!

8. Поръчай си пица, без да има конкретен повод


Пица "Примавера" с моцарела, домати и рукола от Kulinaria.bg

9. Направи си плейлист с любими песни. Пусни ги силно и се отпусни да пееш. Всички негативни емоции ще се изпарят за секунди.

Виж още: 11 песни, които ще те накарат да изневериш

10. Купи си нова дрешка или аксесоар, може и някоя високотехнологична джаджа.

11. Целуни човека, с когото си на първа среща. Това ще те накара не само да чувстваш секси, но и да изглеждаш така.

12. Казвай на хората как се чувстваш, защото те не четат мисли.

Сигурно и ти имаш свой начин да се поглезиш. Ще се радваме да го споделиш с нас.