Най-актуалният цвят за роклите на победителките и още акценти от 64-тата церемония, на която бяха отличени най-добрите сериали и телевизионни филми зад Океана (видео)

Виж още: Кои бяха номинирани за тв наградите Еми 2012

Три от актрисите, отличени тази година за своите роли на малкия екран, блестяха в цвят "канарче".

Бременната Клеър Дейнс, която взе приза за главна женска роля в най-добрия драматичен сериал - Homeland (Отечество), носеше рокля от Lanvin без презрамки.

Тя бе придружавана от съпруга си Хю Данси, а след награждаването позира с колегата си - британеца Деймиън Луис, който спечели статуетката при актьорите.

Сериалът на Showtime, чийто втори сезон започва на 30 септември, проследява усилията на агентка от ЦРУ да изобличи бивш морски пехотинец, завърнал се в родината след осем години в плен на "Ал Кайда" - когото тя подозира, че е бил завербуван от противника.

Джулиан Мур пък беше избрала кутюрен тоалет от дебютната колекция на Раф Симънс за "Диор", в който прие наградата за превъплъщението си като Сара Пейлин, губернатор на щата Аляска и кандидат за вицепрезидент от Републиканската партия.

Фотогалерия: Биографично, от Холивуд

Филмът на HBO "Смяна в плана" проследява кампанията за Белия дом през 2008 г., а в ролята на кандидат-президента Джон Маккейн й партнира Ед Харис. Изхода го знаем - Барак Обама става първият афроамериканец, избран за държавен глава на САЩ...

Вицепрезидентка на САЩ играе и Джулия Луис-Драйфус във "Вице" (Veep). Поредицата на HBO, на която актрисата е и копродуцент, й донесе приза за най-добра главна роля в комедиен сериал още с дебютния сезон.

Героинята й Селина Майър, бивша сенаторка, се опитва да избегне клопките, които нейните жадни за власт съперници й поставят всекидневно, и да запази реномето си в мръсната игра на лобизъм, тайни съглашения и задкулисни интриги.

Помагат й шефката на кабинета й Ейми (порасналата Ана Клъмски от "Моето момиче"), прессекретарят Майк и личният й асистент Гари, който е нейната дясна ръка..

Джули Боуен пък триумфира в рокля от Monique Lhuillier, за да получи статуетката като най-добра поддържаща актриса в комедиен сериал за втори път.

Нейният екранен зет Ерик Стоунстрийт спечели при актьорите в същата категория, а сериалът им "Модерно семейство" стана номер 1 при комедийните поредици за трета поредна година.

Фотогалерия: Новото семейство на Ал Бънди

Най-добрият актьор в комедиен сериал пък е Джон Крайър, чийто герой от "Двама мъже и половина" Алън Харпър вече има главната роля след смъртта на брат си и нанасянето на Аштън Къчър в къщата край плажа в Малибу.

Джон Крайър и жена му Лизи Джойнър на официалния коктейл след наградите "Еми 2012"

Чарли Харпър обаче намери начин да се завърне на екран - като призрак с външността на Кати Бейтс. Актрисата, която се бори отново с рака на гърдата и преди броени дни се подложи на двойна мастектомия, бе отличена в категорията "гост-звезда".

Друга ветеранка и носителка на "Оскар" - Джесика Ланг, спечели като поддържаща актриса в драматичен сериал в "Зловеща семейна история".

Кевин Костнър, който скоро трябва да стане на 58, получи "Еми 2012" за главната роля в "Семействата Хатфийлд и Маккой" (Hatfields & McCoys), на който е и продуцент.

Минисериалът на "Хистъри ченъл" е създаден по действителния случай с две враждуващи американски фамилии, в другата титулна роля е Бил Пакстън, а награден като поддържащ актьор там беше и Том Беринджър.

Лауреати с второстепенни роли в драматични филми и сериали станаха още Арън Пол ("В обувките на Сатаната"), Маги Смит (Downton Abbey), Марта Плимптън ("Добрата съпруга") и Джеръми Дейвис ("Праведен").

Състезателното риалити "Шеметна надпревара" (The Amazing Race), което е на екран вече 11 години и 20 сезона, почти неизменно печели в своята категория и отново нямаше конкуренция. У нас епизодите му са познати от ефира на AXN България.

Пародийната новинарска емисия The Daily Show на ненадминатия Джон Стюарт за пореден (10-и) път бе отличена с "Еми" в категорията "тв вариете" в конкуренция и с водещия на наградите Джими Кимъл.

Стюарт, уловен от фотографите с банан и бутилка вода в една от рекламните паузи на церемонията.