Рапърът излиза от риалити шоуто "Къртицата" за клубно турне в Англия, Германия и Австрия, с което представя албума си "Златен" (ZLA10)

Този месец Килата ще посети четири европейски града, като началото е още другата седмица, на 18 април, при Fast Fused 27 Recordings в Бирмингам, в Snobs.

На другия ден, 19 април, рапърът вече ще е в Манчестър, където местният партньор на турнето I Love BG Party подгрява българските студенти вече няколко месеца за изявата му в клуб Venus.

На 20 април, събота, 100 Кила продължава в Мюнхен при Bulgarian Connection в клуб Strom, където диджей Cass ще се грижи за настроението преди и след изпълнението на госта със специална RnB и хип-хоп селекция.

След няколкодневна почивка минитурнето приключва във Виена в клуб Utopia на 30 април, а местният партньор "Нещо различно" подготвят подобаващ финал с участието на балет "Нова". Там 100 Кила се заканва да държи всички на крака цяла нощ, защото следващият ден е 1 май, денят на труда и почивен ден.

Това не е първото излизане на Килата зад граница - миналата година той гостува в лондонски клуб, а специално за турнето си този път е подготвил песен изцяло на английски, в която припевът, съвсем в негов стил, е: "Hoodswaggin in Volkswagen".

Репертоарът му на живо включва хитовете "Виновен", "Цяла нощ", System и "Аз съм 6", класики като "Ланец на врата ми", "П***** по масата" и "O ye", както парчета от актуалния му албум ZLA10.

Освен първия сингъл "Каймака", "Виновен", "Три пръста уиски", System и "Цяла нощ", в него са включени седем чисто нови песни, сред които дует с победителката от "Мюзик айдъл-3" Маги Джанаварова, няколко потенциални клубни хита плюс англоезичната VW Hoodswag.

Организаторите на турнето от лейбъла му Facing The Sun твърдят, че 100 Кила е най-популярният изпълнител у нас към момента. 

100 Кила и двойникът му от шоуто "Като две капки вода" - Рафи

Припомня се също, че варненският рапър, чието истинско име е Явор Янакиев, има 12-годишна кариера на сцената и два предишни албума. От "По-добре гаден, отколкото гладен" (2003) са парчетата му "Във клуба" и "Ритъм басов", а "Прехода на Просветения" (2009) включва заглавия като "О-уе", "Свивам Свивам" и "П***и по масата".

Без значение дали е на сцената с микрофон в ръка или зад пулта като диджей, Килата успява да превърне и най-обикновения ден от седмицата в събитие, уверяват издателите му.

Отсега той има и ангажимент да подгрява гастрола на Снуп Лайън в зала "Арена Армеец" на 8 юли.