Инвестицията в луксозен имот продължава да е предпочитан начин за съхранение на капитали за богатите.

След като през септември на пазара се появиха нови предложения за покупка на къщи, през изминалия месец се наблюдава спад в предлагането на луксозни жилища. 

Ако има такива те се намират в центъра на столицата около Докторски паметник и ул. "Раковски", сочи справка в сайта imot.bg.

1. Център (София) – 650 000 EUR (виж повече)

Пентхаус с площ 350 кв.м. Разполага с отлична панорамна гледка към града и планината. Новият собственик ще има на разположение огромна тераса плюс градина от 50 кв.м. В цената са включени също така и две подмени паркоместа. Многостайният апартамент се намира в нова сграда с луксозни общи части.

2. Малинова долина (София) – 560 000 EUR (виж повече)

Артистичен многостаен апартамент с разгъната застроена площ от 370 кв.м. Имотът се намира в луксозен комплекс от затворен тип на комуникативно място с отлична инфраструктура и с контролиран достъп. Разполага с две спални, едната от които е с площ 50 кв.м и включва баня и дрешник, а другата е с големина 25 кв.м. Апартаментът разполага с 360-градусова панорама към столицата и планина Витоша.

3. Център (София) – 7 150 000 EUR (виж повече)

Четириетажната къща се намира в непосредствена близост до Орлов мост. Имотът е строен като малък дворец и е с разгъната застроена площ от 1050 кв.м. Височината на помещенията е 4.50 метра. Разполага с лятна градина и паркоместа за 30 автомобила. Къщата е със статут на архитектурен паметник на културата. Разположена е върху парцел от 1500 кв.м.

4. Център (София) – 5 999 999 EUR (виж повече)

Къщата се намира на бул. „Цар Освободител” в близост до Орлов мост. Разгънатата застроена площ на имота е 840 кв.м. Къщата е подходящ за представителство, посолство или клиника. Разполага с голям двор и шест паркоместа.

5. Иван Вазов (София) – 1 100 000 EUR (виж повече)

Апартаментът се намира в новопостроена сграда срещу централния вход на Южния парк. Разгънатата застроена площ на имота е 390 кв.м. Разполага с пет спални и четири бани. Помещенията имат изложение на юг, запад и север. Жилището е с гледка към Витоша. Имотът се предава на шпакловка и замазка.

6. Център (Варна) – 1 100 000 EUR (виж повече)

Шестетажната къща е с площ 628 кв.м. Имотът е реновиран и е подходящ за хотел, офис, банка или посолство. Намира се на главна пътна артерия в близост до гаровия площад, много бизнес сгради, финансови и други институции. Къщата разполага с нов асансьор и СОТ. Партерният етаж е с три входа и е възможно да се отдели от другите нива.

7. Лозенец (София) – 800 000 EUR (виж повече)

Мезонетът се намира в нова луксозна сграда в Южния парк. Разгънатата му застроена площ е 251 кв.м. Разполага с луксозно обзавеждане, 5-камерна PVC дограма и климатици. На първото ниво се намира холът с голяма тераса, който гледа към вътрешен двор с фонтан, детска стая и кухня с вградени уреди. На второто ниво са разположени спалня, баня с тоалетна, фитнес уреди и сауна.

8. Морска градина (Варна) – 790 000 EUR (виж повече)

Мезонетът е с площ 395 кв.м. Намира се в нова и напълно завършена сграда с модерен дизайн и собствена красиво облагородена градина, в непосредствена близост до морския бряг. Състои се от три нива, като на последното има озеленена тераса от 103 кв.м. Към имота има две открити и две закрити паркоместа, СОТ, видеонаблюдение, интернет и кабелна телевизия.

9. Център (София) – 775 000 EUR (виж повече)

Луксозно обзаведена 5-етажна къща с площ 465 кв.м. Имотът е реновиран през 2010 г. Разполага с двор от 200 метра. Улеснено паркиране пред самата къща с опция за наемане на двоен гараж в непосредствена близост до къщата. Възможност за продажба без мебелировката.

10. Сарафово (Бургас) – 665 000 EUR (виж повече)

Двуетажната къща с площ 205 кв.м. Разположена е на 120 метра от централния плаж. Имотът се намира в близост до морския бряг, но с удобна транспортна връзка с центъра на града. Къщата се продава обзаведена.